Home > Uncategorized > Onsdagen den 9 September 2009

Onsdagen den 9 September 2009

Inget nytt idag direkt… Har suttit på kontoret och läst in mig på diverse dokument. Det är en hel del..puh..Gick ut och köpte mig en rejäl klase bananer på förmiddagen, ca 15-20 småbananer for 150 Kwacha (ca 9 kr) Åt lunch på samma handelsområde/marknad, för 200 Kwacha (ca 13 SEK) Ris, grönsaker och en liten seg hönebit.

lunch1

Detta är handelsområde eller marknaden som ligger strax utanför FAO:s kontorsbyggnad. Hit går mycket av kontorsfolket och äter lunch och så vitt jag vet är detta det enda alternativet. Ytan är nog 150 gånger 150 meter och har säkert 5-6 lunchrestauranger, och som vanligt lägre standard än vad man är van vid om jag ska uttrycka mig milt.

lunch2

Det formella/officiella mötet med Dr Mary Shawor genomfördes också, och det är mycket viktigt att man tilltalar henne Dr…  Hennes roll/titel har jag nästan glömt…förkortas PS…tror det står för Princely Secretary, typ chef för “Dept. of Nutrition, HIV and AIDS”. Alla har titlar men de använder alltid förkortningar när de pratar så man är lite förvirrad. Försöker att förklara för dom att de gärna får uttala hela titeln eftersom det är nya termer för mig, men då får de den där “förklara hjärnkirurgblicken”… Har också bett om en förteckning över alla på kontoret med deras titel men det verkar inte att finnas..! Jag antar att det finns någon ordning i kaoset som jag snart kan urskilja…

Här kommer nu en kostcirkel från Malawi!!

kostcirkel

Categories: Uncategorized Tags:
 1. silenhag
  September 19th, 2009 at 23:29 | #1

  Vad kul Elli! Det var längesedan man träffade dig, skönt att känna ditt stöd. Kram på dig

 2. Elli
  September 19th, 2009 at 23:16 | #2

  Hej Emil!

  Har läst din blogg och kommer följa ditt äventyr! Önskar dig stort lycka till. Var stolt över dig själv och var rädd om dig! Kram /Elli (din gamla klasskompis)

 3. silenhag
  September 12th, 2009 at 20:11 | #3

  Ahaa, så det var din blogg. Har inte vågat att bli medlem där för att få tillgång till bloggen då det inte fanns någon avsändare, men nu vet jag att det är du, sweet.
  Ja bananerna är annorlunda som allt annat, he he. Det är mycket mindre, växer säkert på magrare jord..? Ibland lite ojämnare i konsistensen men smakar väldigt likt de som man hittar i Sverige. De mognar däremot oerhört fort. Köper man ett par gröna på förmiddagen så är de bruna och övermogna till kvällen, helt makalöst.

 4. Sofia Olofsgård
  September 12th, 2009 at 06:23 | #4

  Nu får du ta reda på om det är så att bananer i Afrika smakar annorlunda än de vi får i Sverige. Det bara måste vara så tycker jag. Har förresten skickat en inbjudan till dig att läsa min blogg så att det finns någon rättvisa i världen. Min är låst för att mina elever inte ska hitta mig (ve och fasa i den här lilla staden) och för att man inte gärna lägger ut privata foton för hela världen.
  Må gott!

 1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.