Archive

Archive for the ‘Augusti 2009’ Category

In Brussel International Airport, Belgium

August 31st, 2009 silenhag 1 comment

P8310017Landade strax innan kl 17 och sitter nu på flygplatsen. Mitt transferflyg till “Addis Ababa” lyfter 21:10 så nu får man under några timmar satisfiera sig med att läsa in sig på kommande arbete samt varva det med lite slösurfing, sweet.

Categories: Augusti 2009 Tags:

Packa :)

August 30th, 2009 silenhag 1 comment

P8300014

Allt är med!! Inte så mycket kläder men jag blandar upp gardroben med lokalt inhandlade kläder för att smälta in..

 

De tre f:en… Förväntningar, Förhoppningar och Farhågor.

Mina förväntningar är svåra att reda ut då jag inte kan bilda mig en glasklar uppfattning om hur det kommer att vara i Malawi. Jag ska till största delen arbeta i huvudstaden Lilongwe och då vid ”the Office of President and Cabinet” Detta låter som en stor stadsförvaltning.. I Lilongwe bor det drygt 700 000 människor, något mindre än Göteborg men ska tydligen ha de mesta av bekvämligheter som man kan förvänta sig, samtidigt som 85% av Malawierna bor på landsbygden där de flesta är självförsörjande småbönder…

Jag förväntar mig en del kontorsarbete som varvas med fältarbete, mina förhoppningar är att jag efter ett tag kan känna att jag faktiskt tillför något positivt till de olika projekten som ska förbättra Malawiernas nutritionsstatus.

Mina farhågor är ju att jag inte ska klara av att löpande skriva de rapporter och texter med den vetenskapliga touch som sig bör.

Hur som helst blir jag nästan bara mer lugn ju närmare avresa jag kommer då jag äntligen får sätta igång! Istället för att handskas med formaliteter och handlingar hela dagarna här hemma i Sverige.

Categories: Augusti 2009 Tags:

Arbete med denna blogg

August 26th, 2009 silenhag 1 comment

EairwaysJust nu förbereder jag mig inför min avresa till Lilongwe, Malawi som kommer att ske på måndag den 31 aug.

Jag flyger med Ethiopian airlines, Köpenhamn-Bryssel-Addis Abeba (Ethiopia)-Lilongwe och enkelbiljetten kostade 6900 SEK.

Categories: Augusti 2009 Tags: