Home > Mars 2010 > Torsdagen den 4 mars 2010

Torsdagen den 4 mars 2010

När jag kom hit den 1 september så spenderade jag en del tid på vägarna då vi reste till Blantyre samt även genomförde en fältresa norrut. Det var då säsong på ökenmöss som såldes överallt på vägarna utanför städerna. Till en början begrep jag inte vad det var som folk höll upp med jämna mellanrum då vi snabbt susade förbi dem i 100 km i timmen.

Tillslut fick jag se att det var möss som såldes som snack. De är torkade och serveras med mycket salt. Som ni minns lyckades jag inte få någon bild på detta då jag var ny och osäker i ett land som förvånade mig var tionde sekund. MEN av en slump hittade jag en bild på nätet som är från Malawi med just dessa möss. Ni som vill ha ett par smakprov bör lägga in en beställning snarast,  jag åker ju hem om två dagar, glöm inte skriva hur många ni vill ha.

malawi_sausage

Categories: Mars 2010 Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.