Home > February 2010 > Tisdagen den 23 februari 2010

Tisdagen den 23 februari 2010

Idag var det en bra dag eftersom vi fick tillbaka internetuppkopplingen på jobbet. Det längsta avbrottet hittills som pågick i nästan fyra dagar.

Regnsäsongen uppträder nu så som den ska och de senaste två veckorna har vi haft regn åtminstone 10 dagar av 14. Det är också något svalare väder och ”bara” strax över 30 grader. Och som i alla jordbruksländer pratas det om vädret. En del är oroliga för att det kommer för mycket regn nu så sent på säsongen då majsen sakta ska torka upp. Nu riskerar skörden att drabbas av mögel och annat fördärv.

Häromdagen hjälpte jag en kompis kollega med kostråd och strategier om viktuppgång. Han är basketspelare, 180 cm lång och väger 66 kilo vilket ger ett BMI på 20. Då han har en offensiv position i laget så vill han väga mer. Han har varit viktstabil det senaste året även om han gjort halvhjärtade försök till viktuppgång. Jag förklarade för honom att jag gärna vill ha regelbundna uppföljningar för att säkerställa att han håller sig på rätt spår då detta är ett långsiktigt projekt men eftersom jag reser hem till Sverige om drygt en vecka så är det svårt. Det blir lätt för mycket information om jag bara kan träffa honom en gång. Hur som helst hjälpte jag honom efter bästa förmåga under de rådande omständigheterna och vi enades om 70 kilo som första målvikt.

Han hade hittat följande produkt i en livsmedelsbutik. En liknande produkt som de RUTF (Ready to Use Terapeutic Food) som används till akut malnutrierade barn i Malawi. Groundnuts/jordnötter odlas en hel del här i sydöstra Afrika och används följaktligen till mycket. 

Ready Food Supplement2

Ready Food Supplement

Categories: February 2010 Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.