Home > February 2010 > Onsdagen den 24 februari 2010

Onsdagen den 24 februari 2010

Jag kan inte tänka mig att det någonsin fallit en enda snöflinga på Malawis vägar, förutom toppen av Mulanje, det högsta berget. Ändå har jag sett så många bilar med vinterdäck att jag nu tappat räkningen för längesedan.

På grund av min bakgrund finns det en sida av mig som är praktiskt lagd och det är enkelt för mig att känna igen vinterdäck på håll. Man behöver bara leta i max en minut för att hitta en bil med vinterdäck..!? Jag har till och med sett dubbdäck, dock med dubbarna utdragna.

Jag har fått lära mig att vinterdäck/friktionsdäck med sin mjukare gummiblandning och annat mönster med mer sajpningar/lameller är logiskt nog anpassat för lägre temperaturer. Används dessa i varmare temperaturer så ger de enligt Automotorsports test 60 % längre bromssträcka. Varför Malawi importerar dessa däck finner jag mycket märkligt. Kanske kan man även använda dessa däck i leriga förhållanden…? Jag har sett både personbilar och större bilar med dessa däck och majoriteten kör på asfalterade vägar…

Bil med vinterdäck

Vinterdäck

M+S Mud and Snow

Categories: February 2010 Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.