Home > Januari 2010 > Måndagen den 11 januari 2010

Måndagen den 11 januari 2010

Nu fungerar internet igen, både på jobbet och hemma, fantastiskt.

Malawi Nutrition Bulletin är som sagt färdig och jag ska lägga ut den här på bloggen så fort som jag klurat ut hur man lägger upp en PDF-fil för nedladdning. För närvarande arbetar vi med att trycka upp ett antal exemplar som ska distribueras ut till kollegor i de olika distrikten i landet då internetuppkoppling inte finns överallt. Det innebär kontakt med tryckerier för att få offert etc.

Min roll har varit att koordinera produktionen samt med hjälp av de inlämnade artiklarna från olika organisationer och ministerier, sätta ihop bulletinen i Microsoft Publisher.

Det är mycket som går långsammare här än vad man är van vid. Först och främst har man inte det uppstressade tempot som är vanligt förekommande i västvärlden, vilket är positivt och en anledning till att många trivs här. Men sen har vi de bristfälliga resurserna som ibland kan fresta tålamodet där strömavbrott och fallerande internetuppkopplingar är frekvent förekommande flera gånger i veckan.

Hur som helst är det en bra grund vi nu skapat och för varje nummer som produceras (kvartalsvis) kommer allt flyta mer friktionsfritt och med en kontinuerlig förbättring av kvaliteten.       

Jag följer inte det som händer i fotbollsvärlden då jag tycker det är skojigare att hitta på egna äventyr men annars är fotboll något som många Malawier följer. Engelsk fotboll är populärt men för tillfället pågår Africa Cup och en viktig match spelades idag mellan Malawi och Algeria. Folk följde matchen överallt, till och med supermarkets hade radion på i sina högtalare. Malawi vann med 3:0 vilket om jag förstått det rätt var en skräll. Under och efter matchen åkte folk runt på Lilongwes gator i bilar tutandes och gapandes så som det ofta är när en nations landslag når framgångar, ett internationellt beteende.

Bilden visar tva av de nog mest betydelsefulla fordonen i Malawi.

 Lastbilsflak och cykel

Categories: Januari 2010 Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.