Home > December 2009 > Lördag, söndag den 26-27 december 2009

Lördag, söndag den 26-27 december 2009

Annandag jul är ingen nationell helgdag i Malawi och tillvaron är tillbaka i vanlig ordning igen. Jag har mest gått på tomgång denna helg och bara tränat, skrivit lite dokument, lekt med hundarna samt kollat på film. Hannes har skrivit jobbansökningar inför hans hemresa till Tyskland i april.

Imorgon måndag reser vi till Zambia, grannlandet för att spendera nyårsledigheten vid Victoriafallen. (Svensk Wikipedia här) 

victoria-falls-from-air

Vår plan är att resa med buss och lämna våra bilar hemma. Det är cirka 115 mil från Lilongwe här i Malawi till Livingstone i Zambia.

Vi startar i Lilongwe med minibuss som tar oss till Mchinji, vidare med taxi till gränsövergången, vidare till fots över gränsen, vidare med taxi till Chipata, vidare med stor buss till Lusaka (Huvudstaden i Zambia), övernattning, vidare med stor buss till Livingstone som är vårt slutmål.

Sist Jessie, vår Malawiska kompis som vi hyr rum hos, reste till Lusaka med buss, så hade en vägbro kollapsat och de fick stiga av bussen för att vada över floden, upp på andra sidan och kliva på en annan buss.

Livingstone, som ligger 10 km från Victoriafallen, fungerar som utgångspunkt för alla turister som ägnar sig åt någon av alla de aktiviteter som finns att göra i och kring Victoria fallen. Detta turisttäta ställe erbjuder aktiviteter som forsränning, båtfärder, kajakuthyrning, ridutflykter med häst, bungyjump, repellering, kingswing, helikopter färder, elefant och lejonsafari etc. Alltså de mesta man kan förvänta sig vid ett afrikanskt turistmål.

Det kan nog vara skoj att leka av sig där i ett par dagar över nyår och troligtvis så struntar vi i Zimbabwe som vi tidigare haft planer om att besöka. Vi satsar på kvalitet utan att behöva planera allt i detalj, istället för att spendera all tid på vägarna.

Jag kan givetvis inte garantera uppdatering av bloggen denna tid men vi planerar att komma tillbaka till Lilongwe och Malawi ett par dagar in på det nya året.

victoria_falls

Toward_the_main_part_of_the_Victoria_Falls

Categories: December 2009 Tags:
 1. Emil S
  January 5th, 2010 at 11:56 | #1

  VastAfrika alltsa, haftigt, hoppas du kommer ivag, glom inte att meddela mig ;) Forbered dig val nar du vet vart du hamnar.
  Kramiz

 2. Bonnie
  December 28th, 2009 at 08:58 | #2

  Mäh, Emil…..Jag blir lika besviken varje gång du gör ett uppehåll i din bloggdokumentation :/ Jag sitter ju här i kalla, blåsiga, fuktiga Götet och jobbar. Vad ska jag läsa hade du tänkt?!

  Har dåligt med uppdateringar kring min egen eventuella praktik men hela västafrika, i stort sett, har tydligen mina papper. Känns väldigt spännande om jag får komma neråt Afrika och jag blir än mer sugen när jag sitter och läser om din vardag på plats, även om det är ett helt annat land än vad som är aktuellt för mig :)

 1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.