Home > Januari 2010 > Hemma i Lilongwe efter resa till Zambia

Hemma i Lilongwe efter resa till Zambia

Har nu kommit hem från Zambia.

En mer detaljerad skildring av resan kommer snart. I korta drag reste Hannes och jag de 115 milen till Livingstone i Zambia etc. med buss vilket tog två!? dagar. Att resa i Afrika är inte som hemma kan jag säga.

Hannes och Emil vid Victoriafallen

I Livingstone besökte vi givetvis Victoriafallen, ett av de största fallen i världen, cirka 1,5 kilometer bred och drygt 100 meter fallhöjd. Vi badade i ”The Devils pool” precis på läppen/avsatsen där fallet påbörjar sin vertikala resa ner i den kokande grytan. Och vi kunde inte motstå att prova en av de kommersiella aktiviteterna vilket blev forsränning i den mäktiga Zambezi River, och mycket mer.

Här kan ni se ett kort klipp där vi tar oss ner för en av de tio forsarna.

Categories: Januari 2010 Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.