Home > December 2009 > Tisdagen den 22 december 2009

Tisdagen den 22 december 2009

Åt ananas till frukost denna morgon och ni vet ju hur goda de är;)

Tyvärr så har internet inte fungerat på jobbet under hela veckan. Ibland begriper man inte hur saker och ting kan krångla så mycket som det gör här i Malawi. Lite väl underutvecklat för det moderna samhället och hur det fungerar, då ström och internet är rätt viktigt för många. Men för att vara lite positiv så tillhör vår byggnad de 10 % som har en relativt bra uppkoppling här i Lilongwe, det finns många som har det mycket värre. Och internetuppkoppling i hemmet har vi också då Mitchell, den Malawiska killen som också bor i huset, arbetar på Skyband, en av Malawis största internetleverantörer. Många vänner har inte tillgång till internet i hemmet, så jag hade bra med tur då jag hittade mitt boende.

Är i behov av US-dollar då jag, Hannes och en tredje person från Zimbabwe ska åka till grannlandet Zambia efter julhelgen. Jag hoppades att man kunde köpa denna valuta på banken men då var man visst tvungen att ha ett bankkonto vilket jag inte har. Det enda alternativet är då valutaväxlingskontoren, typ Forex liknande. Grejen är bara att de har en kurs på 186 Kwacha för en dollar och banken har 147 Kwacha, rätt stor skillnad och naturligtvis så tar de inte VISA-kort så det blir till att ställa sig i uttagsautomaten och plocka maxbeloppet x antal gånger. Ska fråga Jessie om hon vill växla på banken, dock nästan för mycket att begära då det är en extremt långsam procedur att göra bankärenden i Malawi.

Julafton om två dagar, känns konstigt, ingen julkänsla direkt. Har jag sagt tidigare vad jag ska göra på julafton? Vi är ett litet gäng som är kvar i Malawi och vi ska vara hemma hos Julia, den finska tjejen. Var och en ska ta med sig en julrätt för att skapa ett julbord. En julklapp för max 1000 Kwacha (50 SEK) ska vi också ta med, jag tror att jag ska köpa ett sällskapsspel om jag hittar det.

På följande bild, menar de den stackars kycklingen eller saltet?

Malawi salt

Categories: December 2009 Tags:
 1. sofia
  December 23rd, 2009 at 17:35 | #1

  Vad galen du ser ut när du äter Ananas Emil! Hoppas ni får en riktigt bra jul och att du inte saknar snön alltför mycket.
  I Skåne var det snö senast igår så jag och Hugo passade på att göra både snögubbe och snölykta, men idag är det vanan trogen blask och i stort sett all snö är på väg bort.
  Maken hade ångest när han insåg att vi lämnade en vit jul hemma och bytte den mot blött här nere. Men det finns inte många andra ställen som man hittar farmor och farfar, så vad gör man?
  God Jul på dig!
  Kram

 1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.