Home > December 2009 > Måndagen den 21 december 2009

Måndagen den 21 december 2009

Även om det är ett u-land så finns det ju många positiva saker. De frukter och grönsaker som man finner här är fantastiskt fina och goda. Mangon har jag pratat om tidigare men idag tillägnar jag bloggen till Ananasen.

Det är säsong nu och även om de gått att finna dem under hela min vistelse här så finns det nu ett överflöd med extremt söta Ananasfrukter. Dom är så söta att när de ligger i stånden på marknaden så surrar det ett moln av getingar och bin kring dem. Tunga och sprängfyllda med vätska, så mycket att de blöder söt saft.  Lite billigare nu, cirka 100-150 Kwacha (5-8 SEK) styck beroende på storlek. När man kommer tillbaka från andra ärenden så luktar det fantastiskt i bilen.

Och smaken är som sagt underbar. Uppskuren i fina bitar, man biter in och munnen fylls av söt ananassaft. Man får tugga försiktigt och svälja saft allteftersom för att inte drunkna. Sen får man ta några djupa andetag, låta hjärtat lugna ner sig, och förbereda sig på nästa bit. 

Om inte detta gör er sugna på Ananas så kompletterar jag med ett par bilder för att understryka den verklighet som jag lever i.

Ananas

Eat Ananas

Slurp

Categories: December 2009 Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.