Home > December 2009 > Onsdagen den 23 december 2009

Onsdagen den 23 december 2009

Det första numret av Malawi Nutrition Bulletin är nu färdigt men jag kan tyvärr inte delge er dess innehåll då den först måste bli officiell och utgiven här i Malawi. Detta skulle ha skett tillsammans med ”the launch of the National Nutrition Policy and Strategic Plan (NNPSP)” den 19 december men det var något strul med NNPSP och den ska nu bli officiell i slutet av januari. Vi kommer nog att ge ut Malawi Nutrition Bulletin innan dess, när jag vet så meddelar jag er.

Det känns skönt att ha den färdig och även om det varit ett tungrott projekt så är båten nu sjöduglig och kommer att glida lättare och lättare på vattnet då vi tillsammans bygg upp resurserna som kan ta publikationen vidare på denna ocean. Jag kommer troligtvis inte vara i landet då nästa nummer blir färdigställt men jag ska se till att rigga storseglen ordentligt innan jag lyfts av.

Jag har försökt att få tag på US-dollar till Zambiaresan men faktum är att Malawi är rensopat på utländsk valuta. Vi får helt enkelt åka till gränsen ändå för att se om det går att få visum och inträde i landet. Visumet kostar 50 US-dollar och gränsen ligger bara en timme från Lilongwe så vill de inte släppa in oss så struntar vi i Zambiaresan.

Det har inträffat ett antal jordbävningar i norra Malawi. Jag tror dock inte att det är en stor internationell nyhet men för många individer är det en katastrof. Presidenten har nu till och med utlyst kristillstånd som gör internationell hjälp möjlig. Bilderna är från dagstidning ”The Nation”.

Jordskalv i Karonga

Jordskalv i Karonga fast facts

Categories: December 2009 Tags:
 1. Sofia Olofsgård
  December 30th, 2009 at 10:08 | #1

  Kan tala om att vi inte hört något om jordbävningar i Malawi, men å andra sidan har inte aktuellt eller rapport varit högprioriterat hos oss eftersom Bolibompa sänds den tiden och man ofta är upptagen med att lägga barn den andra tiden. HOppas du har fått en bra resa. Gissa om jag är avis. Skulle också vilja åka iväg ett halvår, enda problemet är att jag skulle längta ihjäl mig efter ungarna så det blir nåt jag får göra när jag har en ålderskris och vill känna mig ung igen. *skratt*

  Må gott!

 2. Linda
  December 23rd, 2009 at 20:48 | #2

  Vet ej om du fått mitt mail jag skickade innan med snöbilder…står sändfel men många gånger har det kommit fram ändå så jag vet ej…
  Detta skrev jag i mailet iallafall….

  “GOD ANNORLUNDA JUL EMIL!

  Förstår att det måste kännas konstigt, själv har jag ju firat jul i USA och Australien,
  men en jul i Malawi slår nog allt *ha*ha!!
  Kul julfest ni ska ha där alla skulle ta med sig en julrätt! Det blir ju spännande!

  Här kommer lite snöbilder! En VIT jul! Kan du tänka dig!
  Nu är det inte lika mycket snö kvar, det är 1 plusgrad nu så….:-( men eftersom det kom
  så mycket lär det ju vara vitt imorgon med. Är ju så mysigt när det är vitt även på gatan i kvarteret.

  Här har vi fått ställa in lite julplaner. Vi skulle till Tuvas kompis Linnéa som fyller 3 år idag o sen till Hässleholm, Tobbes mamma o sedan vidare upp till Laholm men Liam är magsjuk så det fick vi ställa in o
  stanna hemma idag istället. Tuva blev först sjuk i tisdags, sen Tobbe i onsdags o jag i söndags.
  För oss andra varade det i en halv dag upp till en dag så vi hoppas hoppas det blir likadant för Liam så vi kan fira jul imorgon…annars får det bli på juldagen..

  Igår luffsade jag runt i Lund efter jobbet och mös..*ler* så mysigt med alla julslingor o pynt i en vit stad.
  Sedan träffade jag Pernilla på Fellini som är en Italiensk resturang där vi åt äkta Italiensk pizza med fyra olika sorters ostar och färsk ruccolla på o drack rött vin till. Underbart *slickar mig runt munnen*. Vi tog tåget hem så vi var lagom hemma till Anna Ankas jul! Fniss* tycker hon är helfestlig!!

  Nu ska jag skriva i räkningarna.

  Ha nu en trevlig och once in a lifetime jul i Malawi!

  STOR JULKRAM TILL DIG! ”

  Linda

 1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.