Home > December 2009 > Fredagen den 18 december 2009

Fredagen den 18 december 2009

Bara rutinmässiga arbetsinsatser idag utan något som får pulsen att slå snabbare eller oregelbundet. På väg hem från gymmet såg jag en död hund liggandes på vägen med likstela ben rakt upp i vädret, en relativt vanlig syn. Troligtvis blir det påkörda nattetid då det springer runt lösa hundar överallt på vägarna, något man inte ser i samma utsträckning på dagarna.

Åt god friterad banan till kvällsmat, matbanan, ni vet de stora gröna. Det är en hel del friterad mat i det Malawiska köket så man får vara försiktig med de energitäta godbitarna då det är begränsad fysisk aktivitet om dagarna jämfört med min livsstil som jag har i drömmarna nattetid.

Inga speciella planer för denna helg men nästa helg, i dessa bränslebristtider, blir det kanske en cykelutflykt till Bunda mountain. En finsk kompis har en hel del klätterutrustning som kan vara skoj att leka med på sydsidan och de klippväggarna som finns där. Dock troligtvis en besvärlig historia då vi säkert blir tvungna att repellera från toppen för att nå en möjlig linje att klättra, men skoj att bara hitta på något.

En tripp till Zambia för att njuta av Victoriafallen vill vi också realisera under jul och nyår.

Tänker på hur det ser ut hemma i Sverige nu? Snö i nästan hela landet har jag förstått. Och en julhandel som bara accelererar för varje dag i en vackert utsmyckad stad. Malawierna firar också jul men inte riktigt på samma sätt. Någon särskild julhandel är det inte tal om och givetvis inte någon utsmyckad stad. Om jag förstår det rätt så samlas familjen på juldagen för en gemensam julmiddag. Utöver detta ett par besök i kyrkan men mycket mer än så är det ingen som berättat för mig.

Tresór, den tolvåriga dottern i huset låter ofta delar av hennes skolarbete ligga framme på köksbordet och det är svårt att inte läsa lite ibland. Jag tyckte det var lite rörande då det skriver om utvecklingsländer, industriländer, skillnaden och varför världen är som den är. Hon skulle slänga anteckningarna så jag frågade om jag fick fotografera som minne och eventuellt visa mina vänner hur man arbetar i skolan här. Hennes skola är dock en av de finare och kan nog inte representera en typisk skola i Malawi. Hur som helst finner ni några av anteckningarna här nedan.       

Malawi skolanteckningar frågor

Malawi skolanteckningar svar

Categories: December 2009 Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.