Home > December 2009 > Onsdagen den 16 december 2009

Onsdagen den 16 december 2009

Blev idag färdig med det slutgiltiga utkastet för säkert femte gången. Nu får det inte komma fler eftersläntrare som vill ha information publicerat. Imorgon träffas the Editorial Board och jag ska presentera publikationen.

Ni får ursäkta mig för att jag tjatar om bränslebristen men den är så central i allas liv här nere för tillfället. Denna morgon fick jag nys om en bensinstation som skulle få bensin under eftermiddagen. Det skedde också kunde jag snabbt konstatera då det nästan var tomt på vägarna när jag lämnade kontoret kl 15. De hade alla köat upp vid denna bensinstation och det var den längsta kön jag sett hittills… Millitär fanns på plats för att behålla ordningen och stämningen var lugn och städad. Jag hade inte tid att ställa mig i kön vilket jag gjorde rätt i då jag senare fick höra att Hannes kollega fått köa i fem timmar för att få tanka.

Min plan just nu är att gå upp imorgon klockan 05:30 och ansluta mig till någon kö. Antagligen har folk parkerat sina bilar utanför de stationerna som har fått bränsleleverans, det är så det har gått till tidigare. Alla mackar har öppet från klockan 06 till 18. Allt stänger för övrigt klockan 18 förutom några få barer och restauranger förstås.

I bildväg skildrar jag idag vardagen för de ekonomiska brottslingarna i Malawi, de hängs ut i dagstidningarna, dock inte dömda i domstol så vitt jag vet.

efterlyst i dagstidningen

efterlyst i dagstidningen 2

Categories: December 2009 Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.