Home > December 2009 > Lördag, söndag och måndag, 12-14 december 2009

Lördag, söndag och måndag, 12-14 december 2009

Lördagen bjöd på en Finsk julmiddag hemma hos Riika och Juha. Vi var cirka 10 personer som var bjudna hem till detta Finska par som också bor här för tillfället.

Hannes hade sin lilla födelsedagsfest på söndagen och ännu mer god mat intogs. Mitt bidrag var Lussekatter som jag bakade innan gästerna kom. Regnsäsongen är kraftigt försenad i år och vi hade soligt väder så därför blev det grillning i trädgården. Det var mest tyska gäster samt en och annan Malawier, cirka 20 personer inklusive vi fem i huset. De som inte smakat lussekatter förut tyckte det var spännande och alla gillade dem.

Lussekatter i Afrika

Festen började klockan 16 och var tänkt som en kort enkel sammankomst för att fira Hannes men det slutade med berusning, dans på verandan, diverse spontana lekar, utmaningar och konster. Kom i säng vid halv ett och de flesta skulle jobba dagen efter… Men skoj var det.

Måndagen var rätt seg men jag fick en del gjort. Bränslebristen pågår fortfarande och för någon dag sedan då jag rapporterade att köerna upphört berodde det på att bränslet var helt slut på alla stationer. Som jag nämnt tidigare får man höra många teorier om varför det är på detta vis och en besvärlig del som gör att man känner sig otrygg är den brist på korrekt information som når ut till allmänheten. Det är nu helt klart för mig att makthavarna ljuger systematiskt om situationen och orsaken till det. Man har ingen aning om vad som händer eller kommer att hända.

 Hannes fick ett internmail från sin arbetsgivare som hävdade att Malawi kommer att få sporadiska bränsleleveranser i två veckor till efter det så blir det totalstopp under två månader… Vi får se vad som händer… Min bil har bara bensin för två dagar till, så jag jagar bensin för fullt nu.

På lunchrasten kollade jag på en av BBC productionerna med Ray Mears, eftersom jag saknar klättring, utmaningar och upplevelser i ren natur. Med risk för att bli nördstämplad lägger jag ut en länk till avsnittet som jag tittade på idag.

http://www.youtube.com/watch?v=JCkT8cwJPZM

Categories: December 2009 Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.