Home > December 2009 > Onsdagen den 9 december 2009

Onsdagen den 9 december 2009

Jag fick idag tillbaka min 20 000 Kwacha (cirka 1000 SEK) som uttagsautomaten stal från mig igår. Klockan åtta på morgonen gick jag in på banken för att träffa ”the manager”. Han var tillgänglig och jag kunde berätta om incidenten då bankens uttagsautomat snuvade mig på pengarna, samtidigt lämnade jag över ett brev med händelsebeskrivningen. Och bara två timmar senare så levererade bankchefen pengarna personligen till min arbetsplats på FAO kontoret.

Det är fortfarande bränslebrist i landet men jag kan se en liten bättring då de desperata köerna inte syns till längre. Kanske har alla lyckats fylla upp sin tank nu. Själv har jag lite mindre än halv tank kvar så snart får jag börja jaga.

Elektriciteten har faktiskt fungerat hyfsat bra den senaste veckan med enbart två, tre avbrott. Vattendistributionen har däremot fungerat sämre med ett par avbrott, varav ett omfattande idag då vi inte haft vatten i kranen på hela dagen.

Bilden visar när Hannes handlar tomater och potatis längs vägen mellan Dedza och Lilongwe.

Hannes handlar tomater

Categories: December 2009 Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.