Home > December 2009 > Söndagen den 6 december 2009

Söndagen den 6 december 2009

Bunda mountain ligger också mycket nära Lilongwe men visade sig vara ännu mindre än Nkoma mountain. Uppskattningsvis bara 300-400 höjdmeter att vandra men man kan ju inte bara ligga hemma en söndag, sol har vi inte brist på direkt.

Stackars Tiny, den ena hunden som Jessie har här hemma i trädgården som vakthund!? Är en smula trakasserad av Rusty som är större och mycket avundsjuk. Så idag valde vi att ta med Tiny på denna utflykt så han kunde få lite semester från Rusty.

Något som jag har velat fota ett bra tag är alla cyklister med sina jättelass på pakethållaren, men än så länge har inget bra tillfälle dykt upp… Det känns lite galet att bara ställa sig rakt upp och ner på vägen och fota en stackare som kommer kämpandes men innan jag reser hem så får jag göra en ansträngning.

På väg till Bunda mountain såg vi bland annat en cyklist som hade en säng på sin pakethållare. Andra saker man kan se är:

  •  Ett par tre-fyra säckar med grillkol, där varje säck är ca 100 liter.
  • Tjocka buntar, minst 1,5 meter i diameter, med vassliknande växtmaterial, antagligen till olika hyddbyggen etc.
  • Gigantiska korgar med Kassava, fyllda en bra bit över kanten med ett nät av snören som håller alla rötter på plats.
  • Ibland ser man de som har en cykel på pakethållaren.
  • Ett berg av ved som de staplat upp och med hjälp av stödpinnar sträcker sig upp över huvudet på cyklisten.

Allt kan transporteras på cykel i Malawi. För att hålla allt på plats surras det med tunna strimlor/snören som extraheras från gamla bildäck.

Väl vid Bunda mountain fick Tiny äntligen springa fritt och vara glad. Men vi fick bära honom med jämna mellanrum då han var rädd för höjder och okänt folk. På toppen fanns två personer som bad böner med jämna mellanrum, antagligen för att regnsäsongen är försenad. Det fanns enkla bivackbyggen som rymde en person och vi tror att de har folk här uppe dygnet runt för att gudarna inte ska känna sig ensamma.

upp upp upp

nästan toppen

enmans bivacker

Categories: December 2009 Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.