Home > December 2009 > Lördagen den 5 december 2009

Lördagen den 5 december 2009

Jobbade förmiddagen, ”dogshow”!? under dagen, biltvätt och gymmet på eftermiddagen samt matlagning på kvällen. Harriets, vår hushållerska, är hos sin syster som är sjuk i Malaria och ligger inlagd på sjukhus, därför valde jag att laga mat till hushållet idag.

Hundutställningen/tävling/agility anordnades av LSPCA (Lilongwe Society for the Protection and Care of Animals). Denna för närvarande ideella organisation har bara funnits sedan september förra året och jag har några vänner som är aktiva i den verksamheten.

Regnsäsongen har inte börjat ännu vilket oroar en del, det är nu som grödorna ska växa som bara den. Tobaksexporten har inte gett lika mycket pengar som beräknat. En del säger att Malawi är bankrutt. Bränslebristen gör att gödningsmedel som ska transporteras ut i landet ligger oanvänt på lager, presidenten beter sig märkligt och har nu alldeles för mycket makt enligt många. Han har bland annat infört en lag som ger polisen rätt att genomsöka folks hus utan något särskilt tillstånd. Det är faktiskt en oroande situation som råder.

De styrande säger att allt ordnar upp sig efter ett par dagar men efter nu tre till fyra veckor så tror många inte på detta… Jag tror mer och mer att vi ser början på en allvarlig kris nu. Om bränslebristen fortsätter under veckan så bekräftar det faktumet att man tappat kontrollen i Malawi… Vi får se vad som händer.

Imorgon blir det Bunda mountain för mig och Hannes, bara 40 minuter från Lilongwe, trevlig helg.    

Hundshow at Shack

hund

Categories: December 2009 Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.