Home > December 2009 > Torsdagen den 3 december 2009

Torsdagen den 3 december 2009

Intensiv vecka det här, nu när vi pusslar ihop själva bulletinen i datorn. Imorgon presenterar jag och Linny ett utkast för ”the Writers Group”. Efter mottagen feedback kommer vi att arbeta vidare för att kunna få den färdig innan mitten på december.

Bensin och bränslebristen fortsätter och det skrivs om det i tidningarna nästan varje dag. Och som jag nämnt tidigare så figurerar det många teorier. Malawi ligger inklämt i sydöstra Afrika med länder runt om på alla sidor, Zambia, Moçambique och Tanzania. Alla transporter måste gå genom dessa länder först. Vissa säger att leverantörer håller inne med bränslet för att känna mer pengar då priset förväntas stiga men den teorin har många nu förkastat.

Vad majoriteten nu hävdar är att det finns för lite pengar i landet, och att presidenten precis köpt ett nytt jetflygplan gör honom inte populär. Han gick på sin sista femårsperiod detta år och kommer inte kunna väljas om.

Problemen som nu uppstår är rätt allvarliga vilket inte är svårt att föreställa sig. Hela transportsektorn är handikappad, minibussarna (typ lokaltrafiken) passar på att höja sina priser ordentligt, en svart marknad för bensin har uppstått och mobiltelefonnät etc. slutar att fungera ibland då de frekventa strömavbrotten normalt backas upp av dieselgeneratorer. Själv minimerar jag bilkörandet och har för tillfället tre fjärdedelar kvar i min tank efter jag lyckats komma över bensin häromdagen.

Men det är Mango säsong nu, vilket gör mig glad :) . Fantastiskt söta Mangosar slinker ner i min mag-tarm kanal nästan varje dag. En Mango kostar 30 Kwacha (cirka 1,50 SEK) MEN jag ska faktiskt sluta köpa Mangosar…!

Då undrar ni säkert varför ska jag sluta köpa dessa juveler…? Mango är en av mina favoritfrukter som jag dyrkar likt gudar. Jo, det är nämligen såhär att jag gjorde en trevlig upptäckt idag.

Vi har ett Mangoträd i trädgården!        

Mango 1

Mango 2

Mango 3

Categories: December 2009 Tags:
  1. karin bergman
    December 4th, 2009 at 19:30 | #1

    haha, mango i trädgården :) lycka!

  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.