Home > Uncategorized > Måndagen den 30 november 2009

Måndagen den 30 november 2009

Som jag nämnt tidigare är det viktigt att denna Malawi Nutrition Bulletin fortsätter att produceras även efter jag reser hem. Med anledning av detta arbetar jag bitvis ihop med Linny och idag skulle jag introducera henne in i programmet Microsoft Publisher.

Datorvanan bland de stadsanställda i Malawi är inte dålig men är inte lika hög som i Sverige. Det är ingen hemlighet att jag och Linny rykt ihop flera gånger tidigare men vi har suttit ner tillsammans med Ruth, min handledare, och pratat igenom situationen. Det finns små kulturella skillnader som kräver ett stort tålamod och vidsynthet från oss båda.

Department of Nutrition, HIV and AIDS (DNHA) har sitt kontor i stadsdelen City Center, här arbetar Linny och Ruth. Jag arbetar också i City Center men från ett kontor i FAO-byggnaden, vilket jag är mycket glad över då vårt internet fungerar till 95 %. Hos DNHA fungerar internet sällan vilket måste göra det fruktansvärt svårt att arbeta.

Idag hade jag bjudit in Linny till mitt kontor så hon kunde bekanta sig med programmet som än så länge bara finns på min dator. Det blev en givande dag, vi höll sams och det är så här som vi ska arbeta. Vi behöver båda hjälp från varandra och rollerna skiftar beroende på om det tillhör mitt eller hennes specialområde.

Inget strömavbrott idag…! kors i bananen! Normalt har vi ett schemalagt strömavbrott på måndagar, konstigt.

Ytterligare en tio-benad spindel sprang gatlopp i huset idag. Rakt in på mitt rum, en snabb rackare, samma art som det stora monstret som vi hittade tidigare men detta exemplar var nog lillasystern då den bara var hälften så stor som den vi hittade häromdagen.

 Spindel nr 2

Denna gång filmade jag en snutt.

Categories: Uncategorized Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.