Home > Uncategorized > Söndagen den 29 november 2009

Söndagen den 29 november 2009

Sist jag och Hannes var på Nkoma mountain så fanns det två toppar att vandra upp till. Vi valde då givetvis den högsta så idag beslutade vi oss för att åka dit igen för att spana in den andra toppen som är lite vassare.  

40 minuter från Lilongwe hittar man detta lilla berg och vi hade cirka 500 höjdmeter att vandra så vi får kalla det en söndagspromenad i stimulerande miljö.

När man kör bil i detta land så passerar man med jämna mellanrum ”Roadblocks” eller vägspärrar där poliser kontrollerar den passerande trafiken, jag tror dessa ligger vid distriktsgränserna. Man ser också ibland liftare som vi hittills ignorerat men efter Lilongwe roadblock så såg vi för första gången en vit person som liftade och av ren förvåning så stannade vi. Som liftare förväntas man att betala en liten slant för att få åka med men denna herre skulle hela vägen till Blantyre så det var inte lönt att åka med oss som bara skulle en liten sträcka till.

Bara 100 meter efter denna herre så fann vi en svart liftande kvinna med hela och rena kläder och det kändes givetvis dumt att inte erbjuda henne lift, så vi stannade där också. Efter bara ett par meningar så erbjöd hon oss oralsex för att få åka med, tyvärr ett vanligt betalningsmedel. Vi tackade nej och åkte vidare utan att stanna mer.

Upp körde vi på den gropiga grusvägen och parkerade i backen samtidigt som det kom två hundar springandes. De var inte de vanliga halvvilda hundarna som stryker omkring utan detta var troligtvis från något hus i närheten. Vi ignorerade hundarna till en början men de följde efter oss, så det slutade med att de också fick en ordentlig promenad hela vägen till toppen.

Hundarna

Vi var lite oroliga för den ena hunden, golden retrieverblandrashunden, då den var gammal eller hade problem med hälsan som gjorde att hon andades extremt häftigt jämfört med sin kompis. 30 minuter innan toppen gick hon från skugga till skugga under buskar eller stenblock och det var med små marginaler som denna dam orkade upp på toppen, dock hela tiden mycket glad. Vi hade totalt tre och en halv liter vatten och de räckte till oss alla.

sydtoppen

utsikt

Vi hade fint väder då vi gjorde detta på förmiddagen men efter klockan 15 så kom regnet, en rejäl skur som fyllde alla diken snabbt, snart är regnsäsongen här på allvar.

Categories: Uncategorized Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.