Home > Uncategorized > Köp inte coca-cola, surprise

Köp inte coca-cola, surprise

Sista dagen i Blantyre, allt har gått bra.

Finn fem miljoner fel:

 coke_krycka_

Om coca-cola postern har totalt 5 milj pixlar så finns det lika många fel på bilden, som också har texten: Enjoy… to the last drop

 coke_2

Igår då jag och Ruth åt middag på hotellet så pratade vi en del om sexualbeteende i landet. 14 % har HIV eller AIDS och hon gav en hel del bedrövliga exempel på hur det fungerar. Visst blir det bättre och bättre men förändring tar tid. Hon berättade bl.a. om utbredd prostitution i olika former och hur vissa stammar i landet tillämpar invigningsriter, alltså en tradition där alla flickor ska introduceras in i vuxenlivet och sexualiteten av en erfaren man. Detta sker enligt Ruth när flickorna är mycket mycket unga och vad jag kan avgöra så är det ren och skär våldtäkt… Ni som läst böckerna i serien Earth’s Children har kanske en vacker bild av invigningsriter men bilden som Ruth ger mig får mig illamående… Det är många känslor som ofta bubblar i en här, maktlöshet, frustration och ilska får bearbetas löpande bredvid det uppdrag som man har och som behöver ens uppmärksamhet.

Categories: Uncategorized Tags:
 1. Emil
  September 6th, 2009 at 11:22 | #1

  @Sofia Olofsgård
  Tack Sofia :)

 2. Sofia Olofsgård
  September 6th, 2009 at 07:14 | #2

  Leta upp Gustaf Rydevik på Facebook, han har varit i Uganda på liknande villkor. Han gjorde sitt ex-jobb där och exakt vad han gjorde kan jag inte klargöra för. MEN, han kan nog vara en bra ventil om du behöver någon utomstående att diskutera med.
  Förstår att det är frustrerande och jag hoppas att ni har någon chans till briefing inom projektet också.
  Stor kram!

 3. Görel Silenhag
  September 5th, 2009 at 12:21 | #3

  Hej min påg!
  Åhh…så spännande och roligt det är att läsa om dina upplevelser. Lite skrämmande också med tanke på att du är helt ensam vit och inte vet hur sinnelaget är. Men du lär dig snart att läsa av stunden. Du reder ut det här det vet jag.

  PUSS O KRAM från mamma!

 1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.