Home > Uncategorized > Måndagen den 9 november 2009

Måndagen den 9 november 2009

En helt vanlig standard måndag intog veckostarten och inget anmärkningsvärt har skett idag. Inte ens några strömavbrott mer än det schemalagda mellan 18-20.

Frukosten bestod av en hel del tärnad Ananas och Mango som toppades med lite havregryn och bäddades in i mjölk, tillredd av torrvara. Till detta åt jag också lite råkost från morgondagen samt ett stekt ägg.

En vanlig frukosträtt som äts av de andra i hushållet är gröt gjord på ris. Vitt ris som kokas länge i för mycket vatten tills det blir en gröt av det. Nä, för min del så är frukt och havregryn i olika former oslagbara.

Och såhär ser Mangosarna ut just nu när de har blivit söta. Allvarligt talat hade jag knappt kunnat skilja det från en guldklimp.

Mango

Det dyra kaffet (cirka 70 SEK för 500 gram) tror jag beror på att de importerar kaffet även om de parallellt exporterar kaffe. Rörigt? Jag menar det att det exporterar de hela bönorna som sedan rostas och mals i något annat land för att importeras igen. Malawierna själva dricker inte kaffe men de borde kunna få en bättre förtjänst på sin kaffeproduktion om de förädlade produkten här kan tyckas.

Men samtidigt är vägarna och infrastrukturen så dålig att det säkert hämmar vissa potentiella exportmöjligheter. Jag har hört talas om tidigare, i historien, undersökta gruvfyndigheter och skogfyndigheter men det går helt enkelt inte att få varorna härifrån.

Categories: Uncategorized Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.