Home > Uncategorized > Tisdagen den 10 november 2009

Tisdagen den 10 november 2009

På jobbet fortsätter arbetet med att redigera artiklar som i de flesta fall är för långa. Och det är alltid lika svårt att korta ner dem.

Dieselbristen håller i sig och Cathrine och den nyanlända Mike spenderade 1,5 timmar i kö för att få tanka på en mack som precis fått en leverans. Men när de kom fram så var dieseln slut. Har hört talas om korruption på detta område tyvärr… Och jag kan tänka mig att det finns de som gärna betalar ”lite extra” för att få en full tank, speciellt åkerier.

Denna Mike är en trevlig prick. Jag har inte hunnit tala med honom mer än några minuter igår då han anlände till Malawi på sin enduro motorcykel som han kört från Storbritannien. Han har tydligen kört strax över 300 mil på sin motorcykel nu. I Marocko fick han stanna i sex veckor då ett allvarligt motorproblem drabbade honom. Han bor tillfälligt här i vårt hus då han är en vän till Cathrine som också bor här tillfälligt för att se efter Tresór medans Jessie är i Italien.

Juice av bra kvalitet kan vara svårt att hitta i Malawi. Här har jag hittat en produkt med 40 % juice. Intressant märkning för övrigt med färg och smakämnen som inte är namngivna. Cyklamat som sötningsmedel, det ser jag inte så ofta i Sverige men det är ett tillåtet sötningsmedel.    

fruktsaft_

PB080620

Categories: Uncategorized Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.