Home > Uncategorized > Lördagen och söndagen den 7-8 november

Lördagen och söndagen den 7-8 november

Det är nu söndag klockan 15 när jag skriver dessa rader och än så länge har jag inte lyckats bli helt frisk. Men min dator har friskhetsförklarats vilket jag är mäkta glad över. Felet tror jag ligger i någon automatisk uppdatering som fuckade till det en smula i burken min. Via felsäkert läge gjordes en systemåterställning till ett datum några dagar tidigare och vips så fungerar det igen. Stänger av autouppdateringar och nöjer mig där, så länge jag är i Malawi.

Tyvärr funkar det inte att göra en systemåterställning med min kropp… känns som om det skulle behövas just nu. Lyckligtvis är jag bara lätt sjuk då jag fortfarande upplever en orolig mage, lätt feberkänsla och något som kanske är huvudvärk. Trots detta spelade jag lite innebandy under lördagen med det vanliga goa gänget som reducerades lätt framåt kvällen då vi grillade och spelade Risk hemma hos Micke, Angela och deras trebenta människoälskande hund.

I bildväg kan jag bjuda på ett par helt underbara vegetariska grillspett, som hade mutat in sin plats bland allt annat gott som man har på en grill.

Vegetariska grillspett

Micke och Angela har tre vakter, dygnet runt, som ser efter egendomen samt öppnar porten då man kommer med sin bil. Denna kväll lyckades de också hitta en orm i trädgården som de dödade med en lång bambustör innan de kallade på oss.

Jag kom i säng 00:30 natten till söndagen men gick upp redan 05:00…jag hade ju bestämt mig för att genomföra denna Lilongwe half Marathon. Jag kan vara en smula envis ibland när jag bestämt mig för att göra en sak och jag bedömde min hälsa som 80 % återställd. Jag trodde att jag tidigare i mitt liv gjort mycket jobbigare saker än att springa 21 km. Men jag måste erkänna att det krävdes rätt mycket viljestyrka till att förflytta min kropp denna sträcka i 30 graders värme och på 1050 meters höjd. Min tid blev 1 timme och 52 minuter, min sämsta tid någonsin på denna sträcka, ha ha.

Det totala deltagarantalet var drygt 140 löpare varav nästan hälften Malawier. Jag placerade mig på 78:e plats och Hannes som aldrig tidigare sprungit en halvmara placerade sig på 85:e plats med tiden 1 timme och 59 minuter. Jag tror allvarligt talat att hans prestation är större än min då han för bara fem dagar sedan fick reda på denna tävling och bestämde sig för att delta, helt oförberedd.    

Lilongwe half Marathon

Categories: Uncategorized Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.