Home > Uncategorized > Fredagen den 6 november 2009

Fredagen den 6 november 2009

Den mindre bra eldistributionen fortsatte idag till den milda graden att jag nästan började uppfinna nya och roliga sätt att formulera mig på. Jag seglade in på mitt kontor denna morgon för att finna stiltje i elledningarna. Jag vet inte om dieselbristen har något att göra med den försämrade eldistributionen men mitt goda jag låter inte mina hårbeprydda ytor ovanför ögonen förflytta sig uppåt…

Något som däremot levererade ymnigt var min mag-tarm-kanal, jag tvingas motvilligt konstatera hälsoproblem igen.

Dagen innan hade jag lyckligtvis skrivit ut en hel del inlämnade nyhetsartiklar om nutritionssituationen i Malawi, så jag kunde fortfarande vara produktiv och läsa in mig på detta.

Varje dator har också en så kallad ”UPS” (Uninterruptible power supply), en låda stor som en rejäl limpa bröd. Denna har ett inbyggt batteri i sig som håller datorerna igång ca en timme, denna ström var nästan redan förbrukad på morgonen då de flesta inte stänger av sina datorer när de går hem.. Under de sista fem minuterarna med spänning i dessa UPS apparater så ger de ifrån sig ett varningspip var femte sekund. Det var ett himla pipande då 100-talet UPS apparater pippade för fullt.

Klockan tio hade jag ett möte med Linny K borta i DNHA-office. Vi två fungerar tyvärr inget bra ihop utan bara argumenterar om allt hela tiden. Men tillslut brukar vi på något sätt få arbetsuppgifterna utförda.

Efter lunch infann jag mig på mitt kontor där den febriga känslan intog min kropp. Jag hade inte längre samma energi som tidigare och tvingades lägga upp benen på skrivbordet och slumra bort ett tag. Jag var inte längre frisk och när alla hade gått hem hade jag fortfarande inte lyckats samla energi till att ta mig ut till bilen.

Det smattrade till i elskåpen utanför och ytterligare ett strömavbrott attackerade byggnaden. Det började nu regna och åska likt aldrig förr och kanske är regnsäsongen redan här? Väl hemma föll jag som en fura ner på sängen och slängde på en film på datorn. 40 minuter senare var det disko i belysningen ett par sekunder innan det blev mörkt och ett nytt strömavbrott. Regnet smattrade utanför men bilen blir åtminstone ren och fin.

Idag blev det mer negativa saker än positiva att rapportera. Men de finns nog de som har det värre än mig. Jag undrar bara om vi har samma definition på ”en dålig” dag…

Tegelstenar produceras lokalt överallt i Malawi av ortsbefolkningen. De staplar upp dessa i stora pyramidhögar för att torka i solen. De borde också brännas i ugn så vitt jag vet, men om och hur det görs vet jag inte.

PB040589

PB040590

Sent på kvällen slutade min laptop att fungera…så nu blir det ännu svårare att uppdatera denna blogg. När jag startar datorn och innan windows startar kommer följande ruta upp.

PB070603

Väljer jag ”läs mer online” händer följande.

PB070601

Efter att jag tryckt ”OK” kommer jag till en webbsida där jag ska verifiera min Windows Vista verision vilket misslyckas. Alltså kommer jag inte vidare och jag kan inte använda laptop:en.

Categories: Uncategorized Tags:
 1. Patrik
  November 18th, 2009 at 00:48 | #1

  Jag älskar dina sköna formuleringar! :D

 2. Görel Silenhag
  November 7th, 2009 at 12:51 | #2

  …så tråkigt att du blir sjuk precis nu när maratonloppet är i morgon. Förstår din frustation när strömmen inte fungerar. Tänk så bortskämda vi är här hemma. Kramar!

 1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.