Home > Uncategorized > Tisdagen den 3 november 2009

Tisdagen den 3 november 2009

I början upplevde jag det mycket svårt att hitta livsmedel som man var van vid, men efterhand har man lärt sig vilka butiker som har vad och vad man kan hitta på grönsaksmarknaden. Det jag oftast köper på denna marknad är ananas från 150-250 Kwacha (cirka 8-13 SEK)styck beroende på storlek, Mangos som sakta men säkert just nu förandras och blir sötare 30 Kwacha (cirka 2 SEK) styck samt jordgubbar for 300 Kwacha (cirka 16 SEK) för en bricka (drygt en liter). Denna frukt använder jag till oftast till frukosten.

På denna grönsaksmarknad i Lilongwe finns givetvis de traditionella stånden men också människor (både barn och vuxna) som går omkring med sakerna de vill sälja. Jordgubbarna är ett exempel som enbart säljs av detta fotfolk. På sin bricka har de små pappkoppar som vardera rymmer 5-10 jordgubbar och tanken är nog att de ska sälja varje kopp för sig men jag har aldrig sett någon göra det utan man köper hela brickan där jordgubbarna snabbt hälls över i en plastpåse för genomförd affär. Man har i regel ett antal av dessa försäljare samtidigt runt om sig som tävlar om att få sälja.

Jordgubbar sälj av fotfolk

Ett lyxproblem som jag har är att jag saknar Sushi som inte finns någonstans i Malawi så vitt jag vet. I Göteborg njöt jag mycket av Sushi, speciellt det sista halvåret innan jag åkte till Malawi, vissa av tillbehören som jag fick går inte att få någon annan stans i världen :-) den Sushin saknar jag mycket ibland.

Ett annat lyxproblem som jag idag insåg att jag lider av är att det finns två roliga aktiviteter denna kommande helg men jag kan bara delta på en… Som jag tidigare nämnt tänker jag och Hannes vandra upp till toppen på Mulanje, Malawis högsta berg 3002 meter helst innan regnsäsongen börjar då det finns en hel del vattendrag som man måste korsa på sin väg till toppen. Och camping med tält är ju alltid roligare vid fint väder. Detta hade vi tänkt göra denna helg men nu inser jag att Lilongwe Half Marathon är nu på söndag…Det är en hyfsat tuff halvmara (21 km löpning) som jag givetvis sett fram emot.

Vi får se hur vi gör…det är lite av en chansning att vänta med Mulanje då regnsäsongen är runt hörnet. Man börjar redan nu märka att det är något på gång i vädret. Det är lite mer moln om dagarna och temperaturen varierar lite mer nu än tidigare och det har också börjat bli lite grönare i omgivningarna. Men som sagt lyxproblem!

Categories: Uncategorized Tags:
 1. Linda
  November 4th, 2009 at 10:42 | #1

  Jordgubbar, mango, annanas…..Mmmmmmmmm!!!!

 2. Emil S
  November 4th, 2009 at 08:11 | #2

  :-)

 3. karin bergman
  November 3rd, 2009 at 19:44 | #3

  hejsan!
  även om du saknar sushi så måste jag säga att jag blir väldigt avundsjuk på din lyxiga frukost! låter helt underbart med så mkt god färsk frukt varje morgon! men så fort du kommer hem igen så lovar jag att ta med dig och äta sushi tills vi storknar :)

  puss å kram

 1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.