Home > Uncategorized > Måndag den 26 oktober 2009

Måndag den 26 oktober 2009

Imorgon är det dags för ytterligare ett möte som förhoppningsvis kan bidra till ökad kunskapsbredd hos mig. Ämnet är intressant i alla fall, infant feeding and strategy development och mötet hålls vid Wamkulu Palace i Area 12, bara ett par kvarter från min bostad.

De senaste två dagarna har varit de varmaste hittills och efter jobbet var jag tvungen att söka upp en fläkt att inhandla. Jag åkte ner till Old Town och Area 2, där det är en hög koncentration av alla tänkbara butiker som i allra flesta fall drivs av indier. Det är inte alltid lätt att avgöra vad de säljer utan man får studera butikerna noggrant innan man kliver in.

Jag hittade en golvfläkt med stativ för 4500 Kwacha (ca 250 SEK) och jag passade på att ta lite bilder i detta handelskvarter.

old town dike

old town karim

old town bygge

När kvällen kom så beslutade jag mig för att prova gymmet på Capital Hotel. Det är ungefär lika långt som till mitt andra gym Heavan Bird Club som drivs av ett kinesiskt par i ett gyminrett boningshus.

Hotellgymmet hade fördelar med viss luftkonditionering, pool utanför, lite mer intressant folk etc. De två gymmen kompletterar varandra bland vikterna och i maskinparken. Kanske ska jag lyx:a till det hädanefter och träna på båda ställena? Det kan vara värt pengarna då det är en viktig fritidssysselsättning för mig här nere.

Jag träffade också Alex på detta hotellgym, också dietist men från Italien. Han och hans fru hade bott här i fem år nu. Så man kanske skulle söka jobb här sedan…? Nä, ärligt talat vet jag inte…kanske under en period. Det är ett stort steg att ta, att lämna Sverige under en längre tid och fasas in i denna livsstil som man sakta tar sig an här…

Categories: Uncategorized Tags:
  1. Görel Silenhag
    October 28th, 2009 at 18:54 | #1

    Självklart ska du unna dig att träna på båda gymmen! På hotellgymmet kan du ju passa på att bada i poolen också – det kan väl vara skönt i den hettan. Kramar!

  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.