Home > Uncategorized > Söndagen den 25 oktober 2009

Söndagen den 25 oktober 2009

Idag var tanken att göra en liten dagsutflykt utanför Lilongwe, närmare bestämt Nkoma Mountain. Jag och Hannes åkte dit kl 8 på morgonen med en bristfällig karta som en Malawier ritat åt mig. Men vi hittade till slut och började den lilla vandringen till toppen. Lilongwe ligger på 1020 meters höjd och Nkoma Mountains sydtopp ligger på 1550 meter så det var inga höjdmeter att tala om utan bara en skön liten söndagspromenad.

Trots att det var 30 grader varmt så svalkade den friska vinden en hel del och efter en timme nådde vi toppen.

Jag och Hannes

Emil på toppen

Hannes

En hel del dis skymde utsikten som ni ser på bilderna men det var trevligt att äta sin picknick där ändå. På följande bild försöker jag visa att solen är rakt ovanför huvudet på oss och ingen skugga av ens kropp skapas.

 sol på himmeln

Vi såg några apor som strök längs med sluttningarna. Jag har sett liknande förut i andra länder men dessa var större och rätt skygga.

 apa

Det är just nu den varma torra säsongen och som vanligt brann det lite här och där. Det är kontinuerligt små skogsbränder runt om i Malawi av någon anledning men det är inget stort problem då det inte finns så mycket växtlighet utan mest enstaka buskar och på den torra dammiga marken. När vi kom hem och jag tog av mig mina skor så trodde jag att jag blivit riktigt solbränd på benen men det var bara smuts från allt markdamm.  

bruna och fina ben 

Enligt den lokala tidningen så kommer Madonna hit om två veckor för att hennes barn ska få träffa sin biologiska far. Hon brukar tydligen bo bara två km från vårt hus inte långt från presidentens palats. Ser jag henne så ser jag henne, jag har inga planer på att aktivt komma i närheten även om det hade varit intressant att få inblick i hennes riktiga liv. Det känns som att det är en fantasimiljö som finns runt de flesta stora kändisar. Jag vet inte ens om Madonna är hennes riktiga namn eller ett som skapats till den artist som hon är. Hon är över 50 år och jag är tveksam till att hennes musik och sätt att framföra den på idag inte är nagot annat än ett sätt att tjäna pengar på. Men visst, jag kan ha fel.

Categories: Uncategorized Tags:
  1. Sofia Olofsgård
    October 26th, 2009 at 23:38 | #1

    Kan meddela att Madonnas fullständiga namn är Madonna Louise Veronica Ciccone Ritchie även om hon numera är skild från Guy så jag vet inte hur det är med efternamnet nu. Men hon heter faktiskt Madonna också.
    Gillade bilderna från berget, och tycker absolut att det ändå är en bedrift att gå uppför det berget i den hettan som det trots allt är.

  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.