Home > Uncategorized > Söndag den 18 oktober 2009

Söndag den 18 oktober 2009

Idag har jag skrivit färdigt en rapport till Göteborgs universitet, svarat på e-mail och ordnat med stipendium handlingar.

Magen är återställd till 80 % så efter klockan 14 bestämde jag mig för att cykla bort till gymmet då rejäl fysisk aktivitet brukar få mig att må riktigt bra.

Cyklade en omväg på hemvägen förbi ett monument jag sett tidigare från bil. Man ser detta när man kommer norrifrån på väg M1, den största vägen, och innan den första rondellen in till Lilongwe. En T-korsning låter en svänga av väg M1 och man får då följande vy:

 monument

monument_2

Den fantastiskt överdimensionerade vägen på bilden (M1 huvudvägen är bara enfilig, och med potthål) leder fram till ett ännu större torg med vacker stensättning. En staty och ett högt torn med klocka. Men det är allt… Vägen går likt en rondell runt torget, inga byggnader eller kommers. Folk använder det som en genväg då det fortsätter stigar ut i terrängen mot staden. Verkar mest vara ett skrytsamt förkläde till Lilongwe då detta är det första man ser när man närmar sig norrifrån, jag ska ta reda på mer. Det skulle hur som helst varit mycket trevligare att ha detta inne i staden.

Categories: Uncategorized Tags:
  1. Görel Silenhag
    October 18th, 2009 at 21:44 | #1

    Älskar dig såå mycket Emil. Det är så roligt att läsa din blogg och särskilt nu när du skrev att du nästan är återställd. Vi har tänkt på dig mycket här hemma. Kramar!

  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.