Home > Uncategorized > Måndag den 19 oktober 2009

Måndag den 19 oktober 2009

Börjar komma in i de vardagliga arbetsrutinerna. Går upp vid 06:30, på jobbet kl 08:00, lunch klockan 12:00 och försöker att sluta vid 17:00.

Idag var det ytterligare ett UNDAF- Cluster 1 Meeting/workshop som Ruth tyckte att jag skulle delta på. Finner inte de där mötena så givande för min del, då jag inte är lika insatt som de andra. Ruth vill nog att jag helt enkelt ska se, lyssna och på detta vis komma in i det och få en bra överblick i allt arbete. Nej, bättre o jag fokuserar på den där nutritionsinriktade publikationen istället.

Stannade vid en ny supermarket som jag tidigare sett, Cash and Carry hette den. Inget märkvärdigt med den butiken mer än att detta tydligen var stället där man kunde handla öl backvis. Och det är den danska ölen som är vanligast här nere, det vill säga Carlsberg grön, guld, Elephant osv. Licensbryggd och billig, minns inte exakt hur billig då jag aldrig köper öl men jag vet att en green one (Carlsberg 4,6 %) på krogen kostar 150 Kwacha (knappt 10 SEK).

Cash and Carry hade också helt underbara förpackningar till vissa spritsorter och Whiskey, dessa kunde köpas i 2 cl plastpåsar!? Så fullständigt onödigt men samtidigt perfekt till klätterturen då man vill överraska kompisen efter att ha slitit i åtta timmar utan mat i skitväder långt från basecamp. Ja ja inte det bästa ur nutritionssynvinkel men att höja humöret och stärka motivationen kan vara mycket viktigare i vissa situationer. Detta är verkligen plastpåsens förlovade land där allt kan förpackas i plastpåsar.

Strömavbrottet kom lite tidigare idag, redan vid 17:50 istället för 18:05. Jag tror att vi för tillfället har haft strömavbrott alla de senaste sju dagarna.

Dagens bild (tror inte att jag har lagt ut den tidigare) är från min fieldtrip och visar den häftiga radion som vi lyssnade till då vi åt mat ute i den strömlösa byn. Man vevar helt enkelt upp spänning i det inbyggda batteriet och kan sen avnjuta radiosändningar!

trampradio

Categories: Uncategorized Tags:
  1. October 20th, 2009 at 00:03 | #1

    Kul att hitta din blogg, den ska jag följa. Det verkar vara ett spännande och viktigt arbete du gör.

  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.