Home > Uncategorized > Fredagen den 16 oktober 2009

Fredagen den 16 oktober 2009

Mitt sjukdomstillstånd kulminerade igår då jag hade de kraftigaste magsmärtorna hittills. Detta resulterade i massiva eruptioner både framtill och baktill, jag är ju annars aldrig sjuk…! men de dagarna är tydligen över nu.

Denna morgon kände jag mig bättre men jag vågade inte delta på World Food Day då det skulle innebära en två timmars bilfärd gånger två samt vistelse i okänd miljö.

Sent denna fredagseftermiddag kände jag mig så pass bra att jag beslutade mig för en utflykt till Old Town där jag sett en ”Book shop” med second hand böcker. Jag har nu avverkat mina två medtagna böcker från Sverige, Stieg Larssons Flickan som lekte med elden samt Gregory David Roberts Shantaram.

Flick

Shan

 

Utbudet i den lilla bokhandeln var väl inte så att jag skrek av lycka men jag lyckades hitta en udda bok som fångade mitt intresse. Terence Strongs That Last Mountain, en gammal bok som trycktes första gången 1989.

framsida

Jag hade aldrig hört talas om boken förut och även om det verkar vara en bok som handlar mycket om alpinism så tror jag bara det är en krydda i boken. Vad som däremot gjorde att jag inte kunde låta bli boken var det faktumet att den till stor del utspelar sig i Sverige..!? Och jag kan inte sluta att förundras av bokomslagstexten på baksidan som säger citat: the Scandinavian mountains – the most inhospitable place on God´s earth. Slut citat.

baksida

baksida_n

Jag trodde först att de menade Norge givetvis med sina…ja vad är det nu, drygt 300 toppar över 2000 meter? Sverige har 12 toppar över 2000 meter. Jag har kikat i boken och det är Sverige de talar om. Internationellt sett har vi inte mycket att komma med här i Skandinavien, men visst är det en farlig miljö.

Categories: Uncategorized Tags:
 1. silenhag
  October 17th, 2009 at 21:18 | #1

  Jodå, jag mår sammanfattningsvis bra. Det är mycket motvind på flera plan men jag har lyckats hitta ett par ställen där jag finner lä. Man kan lära sig att leva i en ständig storm men man kan aldrig lära sig att älska den…

 2. Linda Silenhag Talik
  October 17th, 2009 at 19:04 | #2

  Hur mår du????
  KRAM!

 1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.