Home > Uncategorized > Onsdagen den 14 oktober 2009

Onsdagen den 14 oktober 2009

Jodå, det viktiga mötet idag gick bra. Vi startade kl 9:00 och var färdiga strax efter 12:00. Cirka 20 personer deltog och vi finputsade på bakgrundsbeskrivning, syfte, urvalskriterier för vad som ska publiceras, format, produktion, distribution etc.

Det är viktigt att ha denna information i ett styrdokument som man sedan kan arbeta utifrån. Nästa steg blir att innan fredag nästa vecka ha tagit fram Terms of reference till en Editorial board samt en Writing group. Denna writing group är helt enkelt representanter från olika utvecklingspartners som ska förse the editorial board med artiklar och data att publicera. 

Jag brukar vara så stolt över att jag nästan aldrig är sjuk och mina tidiga nio förvärvsarbetande år innehöll bara frånvaro från jobbet vid en kort period då jag kraschade med cykeln och skadade axeln. Men här nere har det varit annorlunda, jag har inte behövt vara hemma från arbetet men diverse magproblem har drabbat mig på ett störande sätt. Jag brukar aldrig ha problem med detta när jag tidigare rest och genom åren utsatt min kropp för många främmande bakteriekulturer.

Idag vid slutet av mötet kände jag mig febrig och tung i magen. Det är som om jag drabbats av en lätt gastropares och försämrad peristaltik i tarmarna då jag vid lunch fortfarande kunde känna smaken av frukosten i magen. Men jag tvingade i mig lunch och sedan dess känner jag mig som en boaorm som svalt en antilop. Jag har skött magen idag så det är ingen förstoppning i alla fall. Men nu, hemma och klockan är 19:00 så är det uteslutet att äta kvällsmat…Mycket lägligt att det då är Mors dag och helgdag i Malawi imorgon, det ger mig chans att kurera kroppen och jag är inte orolig denna gången heller men det är lite störande.

Min styrketräning går i alla fall bra, inte idag då, men övriga dagar så har den välbekanta känslan börjat infinna sig i kroppen då man får ”kontakt” med de olika muskelgrupperna. Jag har inte undersökt vetenskapen bakom detta men min upplevelse efter minst 10 år som styrketränande motionär (bredvid mycket annan fysisk aktivitet) är att efter ett uppehåll eller användande av ny utrustning och nya övningar gör att man har svårt att koordinera sin motorik. När man vill träna en viss muskel i en viss övning så går rörelsen ryckigt, en smula okontrollerat och med en känsla av att inte spänna alla muskelfibrer i just den muskeln som jag vill träna och istället, ofrivilligt, koppla in andra muskler som hjälper till. Det är nog en kombination av flera saker som påverkar detta så som ny rörelsebana, ny kroppsposition, ny belastningsriktning osv. Men efter ett par tre-fyra veckor så brukar jag få in den goa känslan igen där man kan hantera utrustningen och övningarna med kontroll, teknik och finess. 

De två följande bilderna är Arnold-postrar från mitt gym som är daterade till 70-talet Något man inte finner på gym i Sverige då det mer tillhör den gamla skolan. Han var ju inte helt ren på den tiden men en underhållande personlighet kan man inte frånta honom att då vara. Den gamla dokumentärfilmen Pumping Iron är ett intressant stycke historia. Och han är ju trots allt guvernör i Kalifornien idag så på något sätt är det ändå rejäla prestationer han lyckats genomföra även om jag inte vet mycket om metodiken.

Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger_2

Och bara en parantes.. min passion är som bekant Klättring och gymmandet bara komplement. Glad onsdag på er!

Categories: Uncategorized Tags:
 1. silenhag
  October 15th, 2009 at 20:23 | #1

  Tack Crille! Hoppas isen blir fin åt er i vinter!

 2. Christian
  October 15th, 2009 at 09:32 | #2

  Vad flitig du är med skrivandet Emil! roligt
  Sweet bil du skaffat också!

  För er som följer Emil och vill se lite rörliga bilder från Malawi, så sände SVT en dokumentär häromdan:
  http://svtplay.se/v/1718116/madonna_i_malawi

 3. Görel Silenhag
  October 14th, 2009 at 22:29 | #3

  Så fint att ditt möte med alla samarbetspartnerna gick bra och ni kom fram till bra beslut som går att jobba vidare med. Men tråkigt att du ska behöva känna dig sjuk. Hoppas att du hinner kurera dig imorgon torsdag så du snart blir frisk igen. Krya på dig! Kramar!

 1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.