Home > Uncategorized > Tisdagen den 13 oktober 2009

Tisdagen den 13 oktober 2009

Dagen har gått lite i djurens tecken idag, vilket jag strax ska utveckla en smula. Men först vill jag bara avlägga en kort arbetsrapport. Idag har jag bara ägnat mig åt mötesförberedelser inför det viktiga mötet imorgon då jag bland annat ska presentera hur jag tänkt producera denna Nutrition Bulletin.

Vad det gäller de slumpartade djurtemat för dagen så började det redan då jag gick upp ur sängen och utförde mina toalettbestyr. När jag spolade så fick jag syn på ett djur som satt under spolkanten så att säga, där spolvattnet kommer, nere i toaletten. Jag fick bara en kort glimt då det ormliknande djuret for ner och försvann i vattenmassorna. Cirka 10-15 cm lång, svart och tjock som en penna, kanske var det en liten ödla…

 vatten

I kontorsbyggnaden där FAO håller till, och där jag har mitt kontor, så finner man en vattenautomat där jag idag fyllde min vattenflaska. När jag senare på dagen skulle fylla på min halvfulla flaska så upptäckte jag att detta även var myrornas vattenhål. Och efter en snabb inspektion i min vattenflaska kunde jag konstatera att jag numer har druckit myror. Man ser knappt de små rackarna i vattnet och hädanefter så kommer jag att rengöra munstycket noga innan jag tappar vatten från den behållaren…!

dricka myror 

Jag råkade också lägga märke till små lustiga insektshus i korridoren utanför mitt arbetsrum. Storlek var som toppen på en sparrisstjälk och de var byggda mellan tegelstenarna i skarven. Men alla var tomma, säkert bara någon helt vanlig insekt.

 FAO korridor

 insektshus

 På vägen hem såg jag en överkörd större ödla som var en smula utkavlad men minst en meter från nos till svansspets. Mycket reptilprat idag, vilket får mig att tänka på en god klättervän hemma i Sverige..he he, du vet vem du är. Och du ogillar allt som har med reptiler att göra och bara för dig så lägger jag ut en bild på en mindre ödla som satt på verandan när jag kom hem.

 Tims kompis

Efter en sväng på gymmet så kom jag hem till en ny typ av strömavbrott. Det fanns fortfarande kräm kvar i ledningarna men spänningen var blygsam och fick nätt och jämt glödtråden att glöda i lamporna.

 halvt strömavbrott

Malawi kan vara fantastiskt intressant en helt vanlig dag!

Categories: Uncategorized Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.