Home > Uncategorized > Söndag den 11 oktober 2009

Söndag den 11 oktober 2009

Lördagskvällen (igår) spenderades hemma hos Micke från Sverige och hans flickvän Angela från Canada. Jag hade aldrig varit hemma hos dem förut men jag kände igen områdena litegrand då mitt gym ligger på samma håll. I min metallicgröna Toyota Starlet kryssade jag fram mellan de djupa potthålen, i mörkret med låsta dörrar. Kvarteren är mycket förvirrande då vägarna ofta har en liten svag böjning åt något håll som gör att man efter några hundra meter tappar orienteringen på vädersträcken. Dessutom är husnumren, som tidigare nämnt i kronologisk ordning och inte numerisk vilket innebär att det ibland är alla möjliga nummer på samma gata utan någon skönjbar ordning.

Jag hittade tillslut rätt hus, och tutade till som man alltid gör utanför murarna till huset man ska till. Vakten öppnade stora porten och släppte in mig. Alla har också hundar i sina trädgårdar, här var det tre hundar och alla var snälla. En skygg rackare, en social och en trebent som pratade hela tiden genom att småyla. Den trebenta hunden hade mest personlighet och var mest uppskattad av mina vänner i huset.

Jag uppskattar dessa små visiter hemma hos kompisar väldigt mycket av flera skäl. Trevligt umgänge är ju alltid skoj men en annan sak är atmosfären med ett rent, ompysslat hus, med alla de detaljer som man är van vid. Micke hade en fet platt-tv med hemmabio och mockasoffor, fällbara ryggstöd och fotpall. Vi åt först underbar mat som lagats av Angela och sedan tittade vi på två filmer, RocknRolla och Push. Micke bjöd på saltlakrits från Sverige och det var nästan så man fick dåligt samvete av hur bra man hade det. Två olika världar, en på varje sida om muren, vad skrämmande.

Idag får jag bjuda på bilder från mitt rum som jag hyr för 40 000 Kwacha (ca 2100 SEK). I hyran ingår det en Harriet som tvättar mina kläder för hand, lagar kvällsmat varje dag, städar hela huset, diskar, kokar dricksvatten, osv.

rum1

Myggnät är bästa försvar mot Malaria.

rum2

rum3

Categories: Uncategorized Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.