Home > Uncategorized > Fredagen den 9 oktober 2009

Fredagen den 9 oktober 2009

Morgonen började på mitt kontor i FAO-byggnaden där jag pysslade med lite e-mail korrespondens.

kontor2

Klockan nio åkte jag bort till DNHA (Dept, of Nutrition, HIV and AIDS) för att delta vid ”INFSSS techincal steering committee meeting” och förkortningen står givetvis för Integrated Nutrition and Food Security Surveillance System. Oj vilken tråkig rapportering jag håller på med… Vad ska jag skriva…?

JO, de ville att jag skulle öppna mötet med en bön…! Man gör det ofta här i Malawi, ber, i olika sammanhang. Jag har aldrig uppfattat vad det säger då de mumlar i en halv minut med nedsänkta huvuden, så jag hade faktiskt inte en aning om hur man gör. För en kort stund tänkte jag bara dra lite i stil med: -tack till gud för att han låter oss hålla detta möte och att det lyckade resultatet blir så bra, osv… men även om jag är medlem i svenska kyrkan så känns detta lite främmande då jag inte är djupt religiös. Jag avböjde erbjudandet och lovade att öva in en bön till nästa gång, som kommer se till att gud dansar av lycka.

En annan reflektion som jag nu efter en månad kan göra, är att det fokuseras rätt mycket på titlar inom stadsförvaltning och bland tjänstepersoner. Ju högre titel de har, ju mer plats verkar de vilja ta. Jag vill inte måla upp en negativ bild av arbetsmiljön i Malawi men det kan ibland kännas lite konservativt och underutvecklat. Man får ha ett öppet sinne och inte rygga tillbaka av det invanda traditionerna.

Nästa vecka har vi en helg dag! Men jag vet inte vilken dag ännu då helgdagarna inte är förtryckta i den Malawiska kalendern, Halleluja. En del säger måndag, en del säger torsdag… de ger sig nog.

Categories: Uncategorized Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.