Home > Uncategorized > Fredagen den 2 oktober 2009

Fredagen den 2 oktober 2009

De flesta stadsanställda i Malawi arbetar bara till 13:30 på fredagar, men jag lyckades arbeta till strax efter 15:00. Så nu har jag träffat representanter från följande intressenter och utvecklingspartners.

  • WFP
  • WHO
  • CARE
  • Ministry of Education Science and Technology
  • Concern World Wide
  • USAID
  • Ministry of Agriculture and Food Security
  • Ministry of Gender, Child Development and Community Development

Har fler att träffa nästa vecka. Det jag gör är att ringa runt till dessa och boka möte, åka dit, presentera mig, berätta om den kommande Nutrition Bulletin of Malawi som jag ska producera, förvarna dem om en inbjudan till ett gemensamt möte i mitten på oktober och kort diskutera kring den nutritionsrelaterade informationen som förekommer hos dem och hur den ska distribueras till Nutrition Bulletin of Malawi.

Har idag förlängt mitt visum med 30 dagar mot en avgift på 5000 Kwacha (ca 300 SEK) detta kan jag göra en gång till sedan blir det någon annan lösning som de förklarade för mig på “Immigration office”. Lite omständigt tillvägagångssätt kan jag tycka men så är det enligt personalen där.

Har under veckan också tittat på ett par bilar men inte genomfört något köp. Ska imorgon titta på ytterligare en Toyota Starlet -97 som kanske kan göra tillvaron enklare för mig.

Hade inga bilder till bloggen när jag kom hem så jag gick ut i trädgården och fotograferade lite roliga grejor som jag hittade.

Nästan alla träd är beklädda med termitbo, som ett extra lager bark så att säga.

termiter på träd

närbild på termiter

Bilden ljuger… ödlan är bara två-tre centimeter lång, he he, men det finns större.

liten_ödla

Här har vi den tidigare nämnda stålställning som fanns i trädgården då vi flyttade hit. Ingen vet vad den är till för så därför tror jag och Hannes att det är någon tidigare boende som satte upp den i träningssyfte då den är perfekt för övningarna ”chins” och ”dips”.

 chins och dips

Jag tog de så kallade ”vakthundarna” på bar gärning då de pussades.

hundhångel

post_hundhångel

tiny

Men man ska inte skoja om hundarna här nere, när der blivit mörkt så stryker det omkring rätt rejäla flockar på gatorna vilka jag har blivit varnad för, då dessa kan vara ordentligt aggressiva.

Categories: Uncategorized Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.