Home > Uncategorized > Tisdagen den 29 september 2009

Tisdagen den 29 september 2009

September 29th, 2009 silenhag Leave a comment Go to comments

Äntligen har jag kommit igång med att boka in möten med olika samarbetspartners (development partners) och imorgon ska jag bl.a. träffa representant från Ministry of Agriculture and Foodsecurity och representant från WHO. 

Det är informella möten där jag åker ut till dem för att presentera mig och berätta att jag ska producera en Nutrition Bulletin of Malawi. Förhoppningsvis har de redan nu material som jag skulle kunna ta del av och som eventuellt kan passa i det första numret.

I mitten på oktober kommer vi att ha ett formellt möte där alla samarbetspartners kommer vara inbjudna till Dept. of Nutrition, HIV and AIDS. Då ska jag göra en mer djuplodad presentation och vi ska alla enas om de övergripande detaljerna kring denna publikation.

Cykeln skötte sig bra idag men mina svettkörtlar var mycket olydiga som producerade ofattbara mängder vätska för att kyla min varma kropp i den 33 gradiga värmen. Som vanligt kom man inte iväg från jobbet förrän halv fem på eftermiddagen. Jag ville snabbt hem för att mellanlanda och sedan ge mig av till gymmet och gärna vara hemma igen innan det är mörkt vid 18 tiden. Under de förhållandena är det svårt att cykla lugnt, så när jag kom hem för mellanlandningen i mina kostymbyxor, skjorta och finskor var det som om jag hade simmat klädsim nu igen…! Jag höll på att självantända där jag stod i mitt rum för att pilla upp knapparna på min skjorta. 

Men egentligen ska man inte gnälla över människans förmåga att svettas för så vitt jag vet har detta varit en stor fördel i människans evolution. Det enklaste sättet förr, när man ville jaga i varma länder, var att ha en bra spårare och sen helt enkelt springa ikapp djuret tills det kollapsade av värmeslag då de flesta djur inte har förmågan att svettas och på så vis avleda värme från kroppen.

Nu ska jag hoppa in i duschen och försöka få tvål och schampo att löddra. Det löddrar mycket dåligt här nere, tror det beror på att man är så skitig jämt.

Hmmm, vad ska jag lägga ut för foto idag då…? Har inte fotat något idag..men har två roliga bilder från herrarnas toalett i FAO byggnaden.. okey här kommer de, lägg märke till det passande namnet på tillverkaren.

kondomer

lägg märke till namnet på tillverkaren

Categories: Uncategorized Tags:
  1. Görel Silenhag
    September 29th, 2009 at 20:18 | #1

    …finns det någon möjlighet att byta om på jobbet så kan du prova med att ta på en t-shirt när du cyklar hem. Det är inte bra om du självantänder…Sen har jag lagt märke till den lilla finurliga texten som är “som ett ordspråk”. Nu handlar det om en brunn och tidigare var det plantan som man drog i. Första handlade om stillaståendet och framåtskridandet. Mycket klurigt! Kramar!

  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.