Home > Uncategorized > Måndagen den 28 september 2009

Måndagen den 28 september 2009

September 28th, 2009 silenhag Leave a comment Go to comments

Då var arbetsveckan igång igen då, den började si så där. Krångel med transport i vanlig ordning på morgonen. Väl på FAO office hade jag mer strul med passerkort och folk som inte var på plats. Telefonen ville inte riktigt heller, här måste man ringa upp receptionisten som kopplar då man ska ringa ut från byggnaden vilket inte ville fungera idag, dessutom när det tillslut fungerade så var det så dålig ljudkvalité att det inte gick att uppfatta vad personen i andra ändan sa. Slösade nog bort närmare två timmar på det.

Sen behövde jag också hämta ut US dollar som jag behövde senare och det ville sig inte heller då banken var stängd, forexkontoret nedlagt, en annan växlingsbyrå accepterade inte VISA och svarta marknaden säljer inte utan bara köper US dollar.

Men ett par POSITIVA händelser har vi också…! Fick idag mitt eget kontor så nu slipper jag att sitta i konferensrummet, som i och för sig var luftigt och fint. Mitt kontor är dock i FAO-byggnaden som ligger ca en km från Dept. Nutrition, HIV and AIDS, då de är trångbodda på båda ställena så var detta den bästa lösningen. Kan dock tycka att de skulle ordnat detta innan jag kom ner hit vilket jag också påpekade. Nu blir det lite åkande mellan byggnaderna ibland men krångel är något man måste lära sig att tycka om här nere.

Sen har jag också köpt en helt okey cykel! En herre vid namn Nick, hade köpt denna i Sydafrika för ett år sedan och för 5 dagar sedan begärda han 650 US dollar för den, men då jag visste att han skulle åka hem till Australien så valde jag att ha lite is i magen så att han sänkte sitt överpris vilket han också gjorde idag först till 500 och sen till 400 US dollar. Cykeln är en Merida mountainbike med framdämpning, v-bromsar och välkända Shimanokomponenter, Alivio, inte de vassaste komponenterna direkt men man ler ändå då det är grejor som man är van vid istället för de lokala växlarna som inte ens är märkta med ett namn. Får lägga upp en bild när jag har det tillgängligt.

Igår hade vi nog 3 strömavbrott under dagen och idag har vi haft det vanliga schemalagda mellan 18-20.

I bildväg idag kan jag bjuda på en kackerlacka som är på väg in i en kökslåda. Det är rätt skoj att gå in i köket när det är mörkt och varit lugnt där ett tag. Fin fina kackerlackor kommer fram från sina gömställen. Ska vi lämpligt tillfälle lägga fram något ätbart mitt på golvet och fota åt er.

kackerlacka

Categories: Uncategorized Tags:
 1. Elinor
  September 30th, 2009 at 12:08 | #1

  Gahh…Jag HATAR kackerlackor. Det är verkligen det äckligaste jag vet sá nu är jag glad att jag är i Rom och inte i Afrika. Inte ett spár av kackerlackor här. Däremot háller jag pá att bli uppäten av myggor…Dom är smá, smá sá man kan inte se dom jäklarna…man bara känner att det sticker till och att det börjar klia. Mycket spännande att följa din blogg…jag skulle vilka skriva mer i min men det finns inte sá mycket tid…alltid folk man ska träffa efter jobbet eller sá ska jag gá och träna….folk här förstár inte mitt gymintresse sá jag är ganska ensam om att ha denna hobby…alla andra vill mest festa och dricka…Tror jag börjar bli gammal…haha
  Stor Kram!

 2. Görel Silenhag
  September 29th, 2009 at 19:07 | #2

  Så bra att du nu äntligen har fått tag i en bra cykel. Får hoppas att den håller och fungerar som den ska under den tid du behöver den. Men håll ögonen öppna efter en lämplig bil också. Kramar!

 1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.