Home > Uncategorized > Tisdagen den 22 september 2009

Tisdagen den 22 september 2009

September 22nd, 2009 silenhag Leave a comment Go to comments

Vaknade till en underbar dag! Jag vill att denna blogg ska ge positiv energi till sina läsare, så därför försöker jag börja bra. Ibland håller jag inne med en del negativa saker för att det ska vara skoj att läsa. Det ska vara lite jobbigt i början innan man faller på plats i denna, för mig, nya värld.

Min lagning av högerpedalen på den lånade cykeln sprack upp idag som väntat, men den höll ändå i fyra dagar, sweet. Som kanel på morgonfilen kommer Hamilton (chauffören) och Ruth (min handledare) att vara på resande fot hela veckan. Jag ska hålla ställningarna här i Lilongwe och arbeta vidare med denna ”Nutrition Bulletin” som kanske kan få se dagens ljus om någon månad. Jag har kommit över en Nut.Bull. från Uganda och en från Swaziland och de är rätt omfattande på nästan 20 A4 sidor. Jag vill inte ha mer än 20 sidor i alla fall, gärna hälften men dubbelt så bra innehåll så att säga.

Här nere i Malawi är svart en mycket positiv färg av naturliga orsaker. De har till och med Wunderbaum:s (doftgran) med lukten ”Black Ice”

 wunderbaum

En sak som man ska lära sig att hantera här nere för att inte bli tokig är att alla stirrar på en så fort man är ute på allmän plats. Ibland undrar jag varför de gör detta men det är nog naturligt för människan att fästa blicken på udda saker i sin omgivning. De allra flesta Malawier har ju inte rest så mycket som vi västerlänningar. Harriet har inte ens varit vid Malawisjön en endaste gång under sitt 25-åriga liv, och denna sjö ligger bara drygt 10 mil från Lilongwe…ofattbart. Jag och Hannes erbjöd henne att följa med i söndags men enligt Hannes kommer hon alltid på ursäkter, denna gång skulle hon till kyrkan.  

En del Malawier, mest unga, vill fram för att prata. De ropar ofta till en HEY BOSS eller HOW ARE YOU osv. trevligt till en början men efter 10 gången en smula tröttande. Nedan har vi en av dessa unga herrar(med T-shirt under sin långärmade skjorta, det var ju bara drygt 30 grader…!?).

Kasungu_snubbe

Categories: Uncategorized Tags:
 1. silenhag
  September 25th, 2009 at 18:42 | #1

  Du är den bästa Tim! Din härliga inställning smittar alltid av sig, gött :)

 2. tim
  September 24th, 2009 at 23:40 | #2

  bäste herr silenhag, det är ju trevligt att du vill vara positiv men jag måste ju insistera på att du även tar med allt det negativa. Jag tycker ju det är skitkul att höra dig vara små bitter och frustrerad, skrattar ju nästan så jag kissar på mig. Sen har jag även smitt en liten plan för dina bambustavar, jag tycker du ska bygga en liten koja som jag kan bo i när jag kommer ner och hälsar på. Jag dyker upp så snart jag lyckats övertala nicke att han ska skaffa sig en cyckelkärra och skjutsa mig ned… ha det gott sillen!!!!!

 3. Sofia Olofsgård
  September 23rd, 2009 at 16:44 | #3

  Det är bra att du försöker skriva om positiva saker Emil, men du får faktiskt lov att spy galla här också. Vi som läser denna frekvent stöttar gärna om vi kan. Bloggen har ju blivit vad dagboken var förr, men nu får man ju faktiskt feed-back och genom att skriva av sig kanske man också kommer till insikter själv.
  Håll tummarna för att det blir bebisleverans imorgon. Det inte naturen fixar själv, kanske medicinvetenskapen fixar istället. :-)

 1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.