Home > Uncategorized > Måndagen den 21 september 2009

Måndagen den 21 september 2009

September 21st, 2009 silenhag Leave a comment Go to comments

Idag är det ramadan, helgdag, i större delen av landet, så inget arbete. Cyklade bort till gymmet ”Heaven Bird Club” för att köra lite rygg, bröst, biceps och axlar.

Man går genom ett tiotal bostadskvarter för att komma till Area 43 och dessa kvarter är något fräschare, än sin granne, Area 12 där jag bor, bilderna är tagna på väg till gymmet.

hem_från_gym

hem_från_gym2 

På väg hem, stannade jag hos Riikka för att utföra service på hennes cykel. Hon och jag är de enda två som använder cykel till vardags, övriga uppskattningsvis 30 tal västerlänningar som jag träffat, har köpt bil. Kanske gör jag det också snart då det TYVÄRR är hopplöst besvärligt med cykel.

När jag kom hem så hade Hannes varit ute med Rusty på en löpar/promenad. De flesta här nere rastar inte sina hundar utan håller dem bara ute i trädgården dygnet runt. Hannes försöker att träna och uppfostra Rusty och väljer därför ibland att gå ut med honom. Nu hade Tiny, den mindre hunden krupit under den stora plåtporten till vårt hus och blivit påkörd..! Jag och Hannes tog Tiny till veterinären där man lyckligtvis kunde konstatera att inga frakturer inträffat utan bara öppna, ytliga sår på bakdelen. Nu får Tiny bo på verandan, separerad från Rusty tills såren läkt.

På väg hem från veterinären fick jag öva på att handla frukt och grönt på marknaden då det är det enda stället där man kan hitta detta till normala priser. Som vanligt blev man direkt stormad så fort man stannade bilen. De 10 närmaste drog i en hela tiden och man fick kämpa sig fram för att komma bort till de stånden som man ville besöka.

Jag hittade den typen av Mango som jag skrev om igår och köpte fem för 100 Kwacha (ca 6 SEK) och tre jättestora morötter för 50 Kwacha (ca 3 SEK) En liten kille på 7-8 år stod bredvid mig och fångade upp frukten i en plastpåse. Han tillhörde inte grönsaksståndet, så jag frågade om han tänker ta betalt för plastpåsen. Tillslut med nedslagen blick erkända han att så var fallet. Jag kunde inte med att plocka upp frukten ur hans påse utan lät han följa mig, han hade givetvis varit med förr och han fick sina Kwacha vid bilen som nu knappt syntes bland alla unga grabbar som ville sälja saker. När jag tillslut lyckades komma in i bilen med ett mycket ohälsosamt blodtryck, fann jag stackars Hannes, med famnen full av porr dvd:s som de grabbarna utanför hans nedvevade fönster hade kastat in.

 Hannes Chichewa (de lokala språket) brukar lugna ner de påflugna livskämparna som vill sälja till Asungus (vita människor) men på vissa ställen hjälper inte ens det. Hur som helst är det högt upp på prioriteringslistan, att lära mig lite Chichewa.

Ops..! nu gick strömmen igen..ja just det, det är måndag, då är det strömavbrott efter schema. Det kanske man skulle ha hemma i Sverige också, det är rätt mysigt att tända ljus i hela huset och bara umgås. Jag får uppdatera senare ikväll då strömmen kommer tillbaka och internet fungerar.

Categories: Uncategorized Tags:
 1. silenhag
  September 22nd, 2009 at 19:36 | #1

  javisst :)

 2. Christian
  September 22nd, 2009 at 17:17 | #2

  Härliga bilder Emil!
  Och härliga historier!
  Ja, det där med att stänga av strömmen några timmar i veckan skulle vara en nice grej. Borde införas i hela världen och vips så kan vi sluta elda kol och olja… kanske… nästan

 3. Sofia Olofsgård
  September 21st, 2009 at 22:40 | #3

  Det ser onekligen ut som ett paradis vid Malawisjön. Men jag som knappt tål blomflugor inomhus hade nog inte pallat synen av fisken och dess sällskapsdjur direkt. Och ändå är man scout… Med tanke på att de verkar fritera allt så är iallafall risken att bli magsjuk minimal med fisken, men jag hade nog tänkt en eller två gånger innan jag köpte en ändå. Men det var ett festligt sätt att transportera fisken utanför bilarna. Det skulle min mor se haha.

  Tycker synd om Hannes som fick så mycket porr i famnen. Kan inte varit kul, och jag bara funderar på hur jag själv skulle reagerat. Men jag antar att killar kommer lättare undan än vad en blond flicka skulle göra i Malawi. Eller är jag bara fördomsfull??

  Hittade ett fordon som säkert skulle passa dig förresten. Påminner om en bobsleigh men det är en cykel. Såg en sådan bredvid vår bil igår på parkeringen. Har aldrig stött på en liknande förut och var jättefaschinerad, medan min make tydligen visste allt om en sådan. Inget vindmotstånd och förbjuden i de flesta tävlingar. Jag hade inte haft något emot en sådan nästa gång jag cyklar tjejvättern. Då kanske man slipper rumpont. :-)

  Tack för påhejningen, men det blir nog igångsättning på torsdag om inget oförusett händer. Vi har ställt in oss på det nu och det känns mycket bra.

  Stor kram på dig!

 1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.