Home > Uncategorized > Lördagen den 19 september 2009

Lördagen den 19 september 2009

September 19th, 2009 silenhag Leave a comment Go to comments

 

Man ser och läser en del om trafikolyckor här i Malawi och på väg hem från vår ”Fieldtrip” såg vi en lastbil som hade vält i diket. När vi kom dit så stannade min chaufför kort och frågade folket på platsen om de behövde hjälp och fick till svar att föraren redan är körd till sjukhuset. Det var nog ett 50-tal personer som klängde runt på lastbilen och plockade åt sig av de pappförpackningarna som innehöll öl. Jag och Hamilton skrattade och skojade om hur berusade alla kommer att vara till kvällen.

Hemma, i huset där jag bor, hade nu alla flyttat till det andra huset, längre ner på gatan och samtidigt tagit med mina grejor så det var nu spännande att komma hem.

Fotot är taget precis innanför entréporten. I den lilla kuren sitter vakten hela natten. När jag skriver detta så är kl 23:00 och för 30 minuter sedan såg jag att vakten är beväpnad med en slangbella…!?

 

vaktkur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rustey och Tiny är inte mycket till vakthund (Nedan).

 

 

 

vakthund

 

 

 Harriet har nu en bättre byggnad att bo i som ni kan se :) (Nedan)

 

 

 harriets_hus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Framsidan av huset (nedan).

 

 

framsida_hannes_bil

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

framsida

 

 

Baksidan av huset (Nedan)

 

 

 

baksida

 

Innan jag åkte till Malawi så sa personalen här nere att levnadskostnaden är ca 1800-2000 US dollar per månad om man vill bo någorlunda acceptabelt. Och, ja det kan stämma då månadshyran för ett hus ligger kring 900 US dollar (126000 Kwacha/7500 SEK), utöver detta så har man också minst en vakt, en trädgårdsmästare och en hushållerska där vardera ska ha en månadslön på 50-80 US dollar var. Sen äter man lunch ute i veckorna och lagad mat hemma på kvällen som hushållerskan lagar. Bilen som man måste ha kostar en del i drift och utöver detta så tillkommer lite löpande utgifter. Det är denna lösning som 95 % av alla västerlänningar har här nere, men samtidigt är nog 95 % inte volontärarbetare.

Jag har valt att leva billigare och hyr ett rum i ett hus för ca 280 US dollar (40 000 kwacha/ 2350 SEK) och än så länge ingen bil utan cyklar istället. Det här med cykel är mycket svårt för tillfället av flera olika anledningar en av de är att det är extremt svårt att få tag på en fungerande cykel här nere.

Men nog med negativa rapporter och istället nu positiva händelser framöver. Imorgon åker jag och Hannes till Malawisjön! som ligger en dryg timmes bilfärd från Lilongwe, jag kan utlova bilder.

Categories: Uncategorized Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.