Home > Uncategorized > Tisdagen den 15 september 2009

Tisdagen den 15 september 2009

September 15th, 2009 silenhag Leave a comment Go to comments

Idag och imorgon så deltar jag och Ruth på ”UNDAF CLUSTER 1 MID-TERM REVIEW WORKSHOP”. Detta är en halvtidsutvärdering av ett hjälpprogram, där jag mest sitter med och observerar för att sakta komma in i mitt kommande arbete med The Nutrition Bulletin.

Denna workshop hålls här i Lilongwe på det vackra Madidi Lodge som ligger i Area 9, inte långt från Cross-Roads.

 madidi

På torsdag och fredag så ska jag äntligen på en ”fieldtrip” till Kasungu som ligger ca 15 km nordväst om Lilongwe. Här ska det finnas ett aktivt hjälpprogram som pågår i området och det ska bli intressant att få veta mer samt att få se landsbygden igen.

malawi_map

Jag hade egentligen tänkt att träna på Heaven Bird Gym idag efter jobbet men det blev en lång dag och Hamilton min chaufför släppte av mig här hemma först kl 17:30. Det mörknar vid 18:00 och Hamilton arbetar bara dagtid så då var jag fast igen. Det är inte långt till gymmet men att cykla eller gå själv i mörkret är inte bra då man är ett lätt offer. Jag har gjort det två gånger…bara för att prova men det är rätt lurigt då det inte finns någon gatubelysning. Någon cykelbelysning har man inte heller och man svänger lätt ner på fel gata. Ibland har nog för bra självförtroende för mitt eget bästa… Det var en spännande upplevelse men jag ska försöka att avvänja mig med detta då man hört historier om folk som blivit nedslagna med järnrör i farten, och rånade . För oss vita är det lika mycket tabu att gå ut efter mörkrets inbrott som det är att köra rattonykter hemma i Sverige.

Imorgon ska jag gå upp kl 05:00 för en löparrunda med Grant/Granth från Australien. Han bor i ett mycket fint hus en bit ner på gatan. Hans fru jobbar med något här, själv är han bara här för att göra sin fru sällskap under de år hon ska jobba i Malawi. Jag har träffat många par som har denna lösning på sin tillvaro, och det kan nog vara trivsamt.

Godnatt

Categories: Uncategorized Tags:
  1. Sofia Olofsgård
    September 16th, 2009 at 10:24 | #1

    Det är väldigt bra att du tar till dig sederna dit du kommer. Inte vara ute själv i mörkret. Då får nog både din mamma och jag hjärtklappning! Lite läskigt är det dock att börja begränsa sitt liv på det sättet ändå. Men det är bra att vara ute och löpa, kan gissa att det nog finns en del fin natur att se med tanke på var Malawi ligger. Slit inte ut dig bara. 5 på morgonen verkar lite väl tidigt. :-)

  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.