Home > February 2010 > Torsdagen den 18 februari 2010

Torsdagen den 18 februari 2010

Klockan är nu 15:16 den 18 februari och vi har inte haft internetuppkoppling på hela dagen. Därmed fungerar inte e-post och allt annat som man behöver.

Bilen har gett mig lite krångel faktiskt då jag igår upptäckte att den läcker någonstans i avgassystemet. Bilen är redan såld, jag har fått pengar, skrivit kvitto och gjort ägarbyte men jag ska inte lämna över den förrän fredag nästa vecka då det är min sista arbetsdag. Jag har varit jättenöjd med den bilen och vill lämna över en bra bil till nästa ägare så därför lämnade jag faktiskt min arbetsplats denna förmiddag för att diagnostisera felet, jag kunde ändå inte göra något vettigt på jobbet.

Väl hemma och efter visst ålande på uppfarten under bilen hittade jag en rörklämma som var i så dåligt skick att de två rörändarna glipade vilket orsakade läckan. Ut på stan för att jaga rörklämma då… Men det gick inte att hitta denna reservdel någonstans trots att det är en oerhört vanlig detalj i bilsammanhang…!? På Toyota Malawi frågade jag om de kunde beställa rörklämman, och de tittade bara på mig med en oförstående min. Det skulle ta sex veckor att få hem den enkla rörklämman.

Tillslut hittade jag en mindre verkstad som drevs av en överviktig Indier med cirka 15 svarta mekaniker anställda, som reparerade bilar. De svetsade helt enkelt ihop rörändarna, lappade och lagade. Det är därför man inte ska köpa en bil som rullat länge i Malawi för att det mesta är lagat utan rätt reservdel. De ville ha 1500 Kwacha (cirka 75 SEK) för jobbet. Jag gav dem det utan att pruta, orkade inte.

Dagens roliga bild blir den nedan. Om man inte vet vad produkten heter på engelska, ja då få man helt enkelt kalla det för ”PET THING”.

photo2

Categories: February 2010 Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.