Home > Uncategorized > Onsdagen den 25 november 2009

Onsdagen den 25 november 2009

Har idag arbetat med Regina och Mphatso för att korta ner fyra artiklar som var på tok för långa för att passa in i Malawi Nutrition Bulletin.

Igår följde jag efter en tanklastbil med bensin och diesel och tro det eller ej men den körde hem till mitt kvarter för att leverera till den macken som ligger ett stenkast från vårt hus. Tyvärr kunde de inte sälja någon bensin förrän dagen efter så denna morgon efter min onsdagsträning passerade jag, på cykel, denna mack 06:30 och då hade kön redan börjat bildas då det sprids snabbt.

Jag och Hannes slet åt oss lite frukost från köket i vårt hus och tog oss snabbt bort till macken med våra två bilar som törstade efter bensin.

Två köer, en för diesel och en för bensin och vi fick vänta i cirka 45 minuter så det var inte så farligt. På bilden har jag och Hannes nästan kommit fram och vi har bara cirka 15 bilar bakom oss, ni kan också se hur bilen som är först i kön måste vända för att få tanklocket på rätt sida. Så var det för 95% av bilarna och även om det fanns två infarter till macken så vägrade folk att köra in från andra hållet av någon oförklarlig anledning.

Min bil Hannes bil snart bensin

Slangen räckte många gånger runt ändå, som på våra små bilar, men man skulle ändå vända när man kom fram… Ibland är de inte riktigt kloka. Antagligen så var det ingen som organiserade kön i början utan den första bilen kom från ”fel” håll och sen orkade de inte ändra på det.

Man hör många anledningar till att denna bränslebrist nu råder. Den senaste jag hört, dock obekräftat, är att presidenten precis köpt ett nytt flygplan och att det därför finns för lite pengar i landet… Hur som helst tror många att det kommer att vara såhär ett tag framöver. Att resa några längre sträckor med bil är därför uteslutet, man vill ju inte bli fast mitt ute i ingenstans.

Väl hemma från jobbet denna dag kunde jag se att macken nu har slut på både bensin och diesel igen.

Kameleonten från Mulanje och dess lustiga slowmotion gång kan nu ses på denna länk.

http://www.youtube.com/watch?v=YZk-cfCKZhs

Han trodde nog att han var osynlig…!

Categories: Uncategorized Tags:
  1. Linda Silenhag Talik
    November 27th, 2009 at 11:00 | #1

    Men herregud! ………vad ska man säga..!!??

  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.