Home > Uncategorized > Måndagen den 23 november 2009

Måndagen den 23 november 2009

Imorgon ska the Writers Group träffas för första gången. Denna grupp har vi nu satt ihop av representanter från följande ställen.

 

Department of Nutrition, HIV and AIDS (DNHA) – OPC

Ministry of Agriculture and Food Security

Ministry of Health

Ministry of Education, Science and Technology

Ministry of Gender, Child development and Community development

Ministry of Local Government and Rural Development

Ministry of Youth Development and Sports

UNICEF

FAO

CARE

Concern Worldwide

WALA

World Vision International

Gruppen kommer att träffas fler gånger längre fram och tyvärr förväntar mig inte att alla dyker upp då det är fullt upp överallt. Gruppen ska i alla fall diskutera de 14 nutritions relaterade nyhets artiklar som lämnats in. För att Malawi Nutrition Bulletin ska bli så bra som möjligt krävs det en del justeringar i många av artiklarna och det är detta som the Writers Group ska göra.

Bensinen är fortfarande slut i Lilongwe och min tank är snart tom men jag har ju cykeln och regnsäsongen har inte börjat på allvar ännu. På grund av bränslebristen så ser man extra många bilar som står längs med vägarna, men även när det finns bränsle så ser man minst ett haveri per dag. Alltså när en bil gått sönder och blivit ståendes, ofta mitt på vägen. Och det är inte ovanligt med rejäla haverier så som ett tappat hjul, en avbruten bakaxel eller som senast häromdagen, en bil som plötsligt fick totallåsta bakhjul och tvärstannade så gummit rök.

När jag köpte min bil så var jag tvungen att skaffa ett ”certificate of fitness” vilket ska motsvarar vår fordonsbesiktning hemma men ingen tittade på bilen utan det var bara ett dokument som visar att bilen är godkänd. Kanske skulle de införa någon form av fordonsbesiktning…?

Bilden är från Mulanje.

varmt och solbränna

Categories: Uncategorized Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.