Home > Uncategorized > Fredagen den 30 oktober 2009

Fredagen den 30 oktober 2009

Det var en lugn arbetsdag, denna fredag. Bokade in ett möte på måndag med The Technical Secretariat, putsade på lite dokument etc.

Cannabis_marijuana_CASSAVA

Ser ut som ett fält med cannabisplantor? Det är bara en helt vanligt åker med odlad Cassava.

Upplever lite dålig fantasi om vad jag ska skriva nu…lite mer måste jag skriva idag…okey:

Lite kort om miljö och omgivning

När jag kom hit den 1 september så var vi precis på väg in i sommarmånaderna. Det var fortfarande lagom varmt med 20-25 grader på dagarna men bara efter en vecka så trädde den riktiga sommarvärmen in med minst trettio grader varje dag. Mitt liv präglas normalt av en hel del fysisk rörelse men här är man tvungen att minimera detta för att undvika svettblöta kläder, i alla fall när man jobbar.

Det finns väldigt lite skog I Malawi, säkert på grund av att befolkningen använder ved dagligen till matlagning och hushåll. Åker man längs vägarna så består omgivningarna av stäppland med buskar och småträd, där allt sammanbinds av de torra brun/orange jordytor som enligt uppgift kommer att grönska under regnperioden. Den brun/orange marken ger ifrån sig ett damm som lätt yr omkring och lägger sig på alla ytor, både utomhus och inomhus. Små tornados/ eller virvelstormar kan ses ibland på öppna ytor.

Och vad det gäller vilda djur som jag har sett, så är det begränsat till vildhundar, ödlor, fåglar etc. Vill man se de riktiga Afrikanska djuren så ska man ta sig till en National Park där det också finns skog bevarad. Innan jag åker hem så får jag nog lägga en vecka eller två på att resa runt lite, bland annat till dessa bevarade och nästan orörda naturreservat med alla djur.

I Lilongwe är staden uppdelad i två delar City Center och Old Town. Den första huserar det mesta av stadsförvaltning, ambassader och de såkallade ”icke statliga organisationerna” eller NGO:s (Non-Governmental Organization). Old Town huserar den mest betydande kommersen med marknader, indiskt handelskvarter, supermarkets etc. De två stadsdelarna ligger cirka fyra, fem kilometer från varandra, en konstig lösning kan tyckas men det finns gott om konstiga lösningar och man vänjer sig. Lukterna som dominerar är eldningsrök och kroppslukter från alla de 700 000 invånarna.

Categories: Uncategorized Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.