Home > Uncategorized > Onsdagen den 28 oktober 2009

Onsdagen den 28 oktober 2009

Statusen på publikationen Nutrition Bulletin of Malawi avancerar långsamt men säkert. Den 4 november har vi sista datum för utvecklingspartners att lämna in information som de vill publicera.

På väg hem idag, bara 500 meter från vårt hus, var jag bara tvungen att stanna bilen för att gå ut och titta på en grej. Ett par smågrabbar som stod vig vägkanten, visade stolt upp ett byte som de stenat ihjäl. Det stackars djuret är ett av mina klätterkompisars favoritdjur, en reptil, en ödla, stor som jag vet inte vad… Den äter nog vildhundar till frukost!

stackars reptil

huvud på odla

huvud på odla 2

Förutom att vi har strömmavbrott 5-6 ggr per vecka så har nu min internetuppkoppling där hemma börjat strula. Det tar nästan fem minuter att ladda en vanlig websida om det överhuvudtaget fungerar. Därför är det lite svårt att uppdatera denna sida emellanåt, jag ber om ursäkt för det.

Men jag har nog tidigare nämnt att jag gillar kontraster. Enligt mina tidigare funderingar sa är kontraster  något som berikar livet, det är det som gör livet.

Utan uppförsbackar skulle vi inte ha nedförsbackar, utan mörker skulle vi inte uppskatta ljuset lika mycket. När jag, tillsammans med mina kamrater, pysslar med klättring ute i naturen inkl camping så upplever vi stundtals en typ av lidande, lidandet gör det möjligt att njuta.

Att bara vara likgiltig och kanslolös är inget skoj men när saker bryter ner mig och gör mig ledsen öppnas det nya vägar i mitt inre som gör det möjligt att uppskatta vardagen och alla små ting som man annars tar för givet. Kontraster får mig att leva i hela registret.

Malawi får mig att känna mig levande :) .

Categories: Uncategorized Tags:
 1. Linda Silenhag Talik
  October 29th, 2009 at 19:49 | #1

  Vilken klok inställning till livet! Så sant så sant Emil. Hur skulle man annars kunna uppskatta något om allt alltid är så jädrans bra hela tiden och allt går precis som man vill alltid. Man skulle aldrig lära sig något heller.
  och just din beskrivning att bara vara likgiltig och känslolös har verkligen också en poäng! Lev livet passionerat!
  Dansa som om ingen ser dig, sjung som om ingen hör dig osv…..*blink*

  Cool ödla!

  KRAM

 1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.