Home > Uncategorized > Onsdag den 21 oktober 2009

Onsdag den 21 oktober 2009

Madonna i Malawi

Onsdagar går jag som bekant upp klockan 5 för att träna kondition. Det blev inge löpning med Andrew och Grant då jag har en tå som behövde vila sig, så jag tog cykeln istället och strax innan 6 rullade jag genom Old Town i gryningsljuset.

old town

Det var en sval morgon, cirka 23-25 grader och helt träningsbart så det fick bli en timme på cykeln och 20 km på cykeldatorn. Jag borde komma längre på den tiden men jag får skylla på trögrullade mountainbike däck.

old town2

I och för sig så har jag kompisar som cyklat från Göteborg till Skövde på mountainbike… Man saknar sina gamla goa kompisar, och jag ska se till att det blir mycket roliga tillställningar, tävlingar, resor och utmaningar när jag kommer hem. Hmm, minns jag inte helt fel så ska herr Oskar skida hela Skanderna, ensam i mitten av februari… Jo så är det!

Inget speciellt att rapportera från arbetsdagen, mer än att jag är en kontorsråtta för första gången i mitt liv. Arbetade med lite olika dokument och texter, visade Ruth en del funktioner i programmet Word etc.

Malawierna är inte ett kaffedrickande folk och de tycker jag är en mycket udda person som väljer att dricka kaffe. Jag är glad att jag tog med en av mina mockabryggare även om kaffet kostar från 70 SEK för 500 gram.

mockabryggare

Det är inte bara kaffebryggare som inte går hem i stugorna utan också dammsugare. Här sopas det istället varje dag. Och bilarna städas med en torr trasa som piskas på sätena och golvet…och de tycker att Jag är konstig…!

Telefonkonversationer är också något man får ställa om sig en smula vid då detta är ett land där man inte säger hej då eller liknande, utan det är så som på film ni vet, man bara lägger på luren! I början blev man förvånad och förvirrad då man fick luren i örat, men nu börjar jag kunna läsa av när det är på väg att ske.

Categories: Uncategorized Tags:
 1. Emil
  October 22nd, 2009 at 20:57 | #1

  Ja du Linda, du har ju bott i USA ett år, så du vet väl hur det är..:) Visst är det så även där..?

 2. Linda Silenhag Talik
  October 22nd, 2009 at 12:48 | #2

  *HA*HA* fnissar glatt åt Malawiernas telefonsamtal!
  Kan tänka mig hur ditt ansiktsutryck såg ut första gången :-D

 3. tim
  October 21st, 2009 at 22:24 | #3

  gott å höra att du har rätt prioriteringarna i livet där nere. 70kr halvkilot är ju som hittat!! kaffe kan alldrig bli för dyrt för att avstå….

 1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.