Home > Uncategorized > Måndagen den 5 oktober 2009

Måndagen den 5 oktober 2009

Planen idag var att offra de första timmarna på arbetsdagen till förmån för bilinköp och ordna med de handlingar som behövs för mig att köpa denna Toyota Starlet som importerats från Sydafrika. Detta var inte den billigaste bilen men enligt min bedömning, den bästa som skulle innebära minst risk att uppleva krångel. Dessutom vill jag ju få tillbaka så mycket som möjligt av pengarna då jag reser här ifrån och måste sälja bilen.

Den unga killen som importerat denna bil ska hjälpa mig med att få alla handlingar i ordning. Dessutom har jag ett antal kompisar som gått igenom samma procedur så jag utgick från att det kanske skulle ta hela förmiddagen i anspråk då de sagt att det kan vara rätt jobbig uppgift.

Vi gjorde följande:

 • Police clearance
 • License plates
 • Registration
 • Change of ownership
 • Certificate of Fitness
 • Körkort

När klockan var fem hade vi fortfarande vehicle licens och försäkring kvar att fixa…! Jag har sällan varit med om något mer omständigare. På de olika kontoren var det kaosartad stämning med kraftfullt överbelastad verksamhet. En kvinna svimmade i värmen och fick hjälp av de närmaste människorna. Jag kunde inte se att de fick liv i henne innan jag försvann i massan. Utan min bilhandlarvän vet jag inte hur man ska greja detta. Han visste vilka man skulle prata med och han ”smörjde” med lite pengar på vissa ställen. Som enda vit person på detta stormande hav kändes det inte rätt att plocka fram kameran tyvärr, men en bild tog jag på ett lite lugnare ställe (nedan).

 kontor_tr

Officiellt är jag bilägare nu även om vi inte ordnat med köpesumman ännu. Imorgon löser vi de sista grejorna så jag kan ta och lägga detta problem bakom mig.

Malawiska Kwacha är valutan här som bekant och alla sedlar har samma motiv, men de skiljer i färg och storlek.

Malawiska Kwacha

500, 200, 100, 50 och 20 Kwacha.

100 Kwacha är ca 6 SEK.

Categories: Uncategorized Tags:
 1. Elinor
  October 6th, 2009 at 16:13 | #1

  Duktig du är! Du láter inga hinder komma i din väg! Láter som du lyckas fixa det mesta som annars gör ditt liv svárt.
  Stora Kramar!!!

 2. Görel Silenhag
  October 5th, 2009 at 22:52 | #2

  Jag är så glad att det äntligen är löst med ditt bilköp även om inte pengaöverföringen och försäkringen är klar ännu. Förhoppningsvis kan du ju snart ha nytta av bilen och inte längre känna dig så låst. Håller tummarna för att allt går i “lås” imorgon. Kramar!

 3. Linda Silenhag Talik
  October 5th, 2009 at 21:29 | #3

  Å vad skönt att du fått tag i en bil nu Emil!! Kämpigt värre men skam den som ger sig ;-)

  Härlig utflykt ni var på i helgen. Roligt med alla bilderna. Ser så fint ut..ett ställe att åka till och för en
  liten stund släppa tankarna på det som inte är så angenämt med Malawi. Tur att det finns sådana platser :-)
  Och vänner att lära känna.
  KRAM på dig bror! // Linda

 1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.