Home > February 2010 > Måndagen den 22 februari 2010

Måndagen den 22 februari 2010

Idag tänkte jag skriva om trädet Baobab ”The Tree of Life”. Dessa ser man här och där i Malawi, de är i regel mycket stora och kan bli flera tusen år gamla. Trädet har många användningsområden. Frukten kan givetvis ätas och användas till en mängd olika ändamål. Fröna kan ätas eller pressas på olja och de färska bladen är också de ätbara med flera användningsområden.

När stammen är ihålig kan vatten samlas där och göra nytta under torrtiden för befolkningen.

Jag har också hört talas om ett träd som är mycket viktigt för vissa stammar i Afrika och jag tror det är detta trädet. De är en sådan resurskälla för dessa människor att trädet är mycket heligt. Alla kvinnor föder bland annat sina barn inuti trädet och stannar där ett antal dagar enligt en mycket gammal tradition. Nästan som i filmen Avatar…!?

Fotot nedan visar ett av dessa träd fotograferat av min kompis Tayllor.

 big tree

baobab_-_alli_cooper

Bilden nedan hittade jag på nätet. Tyvärr är detta träd privatägt och ägaren har tydligen öppnat en pub i trädet. Följande information går att läsa om bilden.

This 6000-year-old, naturally hollow Baobab tree is one of the oldest living things in the world.

baobab in Southafrica

Categories: February 2010 Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.
You must be logged in to post a comment.